25 / 04 / 2024

izmir Kruvaziyer turizmi

izmir Kruvaziyer turizmi

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, turizmin çok hassas bir sektör olduğunu belirterek, turistlerin karar verme süreçlerinde güvenliğin de önemli etkenlerden biri olduğunu vurguladı.

İZTO İzmir'in kruvaziyer turizmi projelerini aktardı!

Ak Parti İzmir il Başkanı Bülent Delican, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti.

İzmir kruvaziyer turizminde değer kaybediyor!

2015 yılı Ocak ayında sadece 3 bin 462 kişide kaldı. 2014 ve 2015 Ocak ayı karşılaştırmasına göre yaşanan değer kaybı yüzde 50'yi geçti.

İzmir'de kruvaziyer turizminin gelişmesi için adım atılıyor!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Kruvaziyer Platformu olarak 9 Mart'ta Ankara'da toplanacaklarını, Ulaştırma ve Turizm Bakanlarının da davetli olduğu toplantıda sorunları masaya yatıracaklarını bildirdi.

Geza Dologh: İzmir’in kruvaziyer turizminde başlangıç noktası olmalı!

İmeak Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Geza Dologh, İzmir 'in kruvaziyer turizminde başlangıç noktası olması halinde gelirin artacağını söyledi. Dologh, ''İzmir ana liman olsun'' dedi.

Kruvaziyer için limanlar yetersiz!

İZMİR İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan rakamlara göre geçen yıl 198 kruvaziyer gemisinin yanaştığı İzmir'e 481 bin turist deniz yolu ile giriş yaparken, bu yılın ilk 11 ayında 135 kruvaziyer gemisi ile 327 bin turist geldi.

İzmir'e kruvaziyer turizmiyle gelen turist sayısında düşüş yaşandı!

EGE Turistik ve işletmecileri Federasyonu (ETİK) tarafından hazırlanan turizm raporu 2014 yılında İzmir'e gelen toplam ziyaretçi sayısı ve İzmir'in turizm ana pazarındaki durumuna ilişkin bilgileri sundu.

İzmir'de kruvaziyer turizminde düşüşün sebebi belli oldu!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir'e gelen turist sayısının düşmesinin dünya kurvaziyer yolcu trafiğinde yüzde 31'lik daralmayla ilgili olduğunu b

Ekrem Demirtaş: Kruvaziyer turizmi için birlikte hareket etmeliyiz!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Hopa'dan gelen heyete Türkiye 'nin kruvaziyer turizminden daha fazla pay alabilmesi için limanların birlikte çalışması gerektiğini söyledi

Hopa ve İzmir kruvaziyer turizminde işbirliği yapacak!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye’nin kruvaziyer turizminden daha fazla pay alabilmesi için limanların birlikte çalışması gerektiğini söyledi. Demirtaş, “Türkiye’de kruvaziyer turizminde çok büyük bir potansiyel var" dedi.

İzmir'e aynı anda 4 kruvaziyer gemi geldi!

İzmir, aynı anda gelen 4 kruvaziyer gemiyle bayram havası yaşadı. Costa Crociere'ya ait Costa Deliziosa, Costa Pacifica ve Costa Neoromantica gemileri ile MSC Crociere'ye ait MSC Preziosa gemileri, kente 10 bin 470 yolcu, 4 bin 614 tayfa getirdi.

İzmir'de kruvaziyer bereketi: Dört gemi 13 bin yolcu getirdi!

'MSC Preziosa', 'Costa Deliziosa', 'Costa Pacifica' ve 'Costa Neo Romantica' gemileri, dün günün erken saatlerinden itibaren Alsancak Limanı'na yanaşmaya başladı. Gemilerden 'Costa Neo Romantica' ise öğleden sonra limana geldi.

Ekrem Demirtaş: Kruvaziyerde yeni fırsat var!

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş yaptığı açıklamada, Güney Avrupa 'daki limanlarda yaşanan sorunların kruvaziyer şirketlerini yeni arayışlara zorladığını, bunun da Türkiye 'ye yeni fırsatlar sunduğunu bildirdi

Kruvaziyer turizminde yeni fırsatlar sunuluyor!

Kruvaziyer turizminde yeni fırsatlar sunuluyor. Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Demirtaş "Güney Avrupa limanlarındaki sorun kruvaziyer şirketlerini yeni arayışlara zorladığı bunun da Türkiye'ye yeni fırsatlar sunuyor" dedi.

Kruvaziyer turizmine bölgesel engel!

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye kıyılarına yanaşan kruvaziyer gemi ve bu yolla gelen turist sayısında düşüş görüldüğünü ancak bunun Türkiye'den değil bölgesel istikrarsızlık ve çatışmalardan kaynaklandığını ifade etti.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

İzmir Kruvaziyer Limanı imar planına itiraz!

Özelleştirilmesi planlanan İzmir Alsancak Limanı için hazırlanan yeni imar planındaki Kruvaziyer Limanı’na, Konak Belediyesi’nden eksiklikler nedeniyle itiraz geldi. DTO uzlaşma çağrısı yaptı.

İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı değişikliği askı sürecinde gelen itirazların kısmi kabulü ile yeniden düzenlenen İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Selçuk'ta inanç turizmi yapılacak!

2017'de düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi'nin Selçuk'ta yapılması için aday olduklarını açıklayan Başkan Bakıcı, "Ayrıca Bülbül Dağı eteklerine Meryem Ana Heykeli dikiyoruz" dedi

İzmir kruvaziyer turizminin peşini bırakmayacak!

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, turizmin çok hassas bir sektör olduğunu belirterek, turistlerin karar verme süreçlerinde güvenliğin de önemli etkenlerden biri olduğunu vurguladı.

İzmir Kruvaziyer ve Yük Limanı ihaleye çıkıyor!

İzmir Alsancak Limanı'nın yeni imar planları, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Resmi Gazete'de yayınlandı. İzmir Kruvaziyer Limanı ve İzmir Yük Limanı'nın, 2016'nın ilk yarısında ihaleye çıkarılması öngörülüyor.

İzmir Kruvaziyer Limanı imar planı değişikliği onaylandı!

İzmir'in Konak İlçesi, Umurbey Mahallesi'nde bulunan İzmir Kruvaziyer Limanı Alanına yönelik hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Yenikapı yeni liman olacak!

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Veysel Eroğlu: İzmir'i turizm markası yapacağız!

Turizmi 12 aya yaymayı hedeflediklerini belirten AK Parti milletvekili adayı Bakan Veysel Eroğlu, "Kruvaziyer, doğa ve sağlık turizminde İzmir'i marka yapacağız" dedi.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Yunanistan'ın Mykonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya uyruklu 2 bin 741 turist ile bin 16 personel bulunduğu bildirildi.

Hopa Kruvaziyer turizmi hedefliyor!

Hoparat Genel Müdürü Meriç Burçin Özer. Hopa'ya kruvaziyer gemilerin gelmesi için neler yapılabileceğini araştırmak için İzmir'de temaslarda bulundu.

izmir Kruvaziyer turizmi Haberi

izmir Kruvaziyer turizmi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Sultanahmet'teki terör saldırısı başta olmak üzere terör olayları nedeniyle bazı şirketlerin Türkiye’ye kruvaziyer seferlerini iptal ettiklerini, ancak bunun geçici bir durum olduğunu, şirketlerin İzmir'den vazgeçemeyeceklerini ve oda olarak "bu işin peşini bırakmayacaklarını" bildirdi.


Demirtaş, yaptığı açıklamada, turizmin çok hassas bir sektör olduğunu belirterek, turistlerin karar verme süreçlerinde güvenliğin de önemli etkenlerden biri olduğunu vurguladı.


Türkiye’nin bulunduğu bölgede yaşanan çatışmalara karşın her zaman güvenilir bir ülke olarak bilindiğine değinen Demirtaş, “Ülkemizin doğusunda yaşanan olaylar bugüne kadar kruvaziyer turizmini fazla etkilemedi. Ancak Sultanahmet’te yaşanan terör saldırısı sonucu, gemi şirketlerinin Türkiye ülkemizle ilgili bir çekincesi olmamasına karşın yolcuların algısı ve iptal istemleri üzerine kruvaziyer gemilerinin bazılarının Türkiye’den çekilmesi ile karşı karşıyayız” diye konuştu.


Demirtaş, şirketlerin bir...