29 / 03 / 2024

İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısı azaldı!

İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısı azaldı!

İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısı 20'14'ün 8 aylık döneminde yüzde 4,6 oranında düşerek 924 bin 837 kişiye geriledi. Mehmet İşler İzmir'in 8 aylık turizm rakamlarını değerlendirdi.



İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısı 20'14'ün 8 aylık döneminde yüzde 4,6 oranında düşerek 924 bin 837 kişiye geriledi, İzmir'in 8 aylık turizm rakamlarını değerlendiren Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETÎK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 'Bu düşüşün asıl nedeni, kurvaziyer yolcu trafiğinde meydana gelen azalmadır. Geçen sene Alsancak Limanı'nda 305 bin kişilik olan yolcu trafiğimiz. yüzde 29 oranında bir düşüş göstererek 216 bine gerilemiştir." dedi. Yaşanan bu olumsuz durumun yanında havayoluyla izmir'i ziyaret eden yabancı turist sayısında artışın devam ettiğini belirten İşler," Havayolu ile ülkemize giriş yapan yabancı ziyaretçi sayısında artış devam etmiştir. Geçen senenin 8 aylık döneminde 629 bin kişi olan Adnan Menderes Havaalanı trafiği, bu yıl yüzde 5,2 oranında yükselerek 661 bin kişiyi geçmiştir' dedi. 

Almanlar birinci izmir'in ana pazarlarındaki son gelişmeleri de değerlendiren İşler, 'Sekiz aylık dönemde İzmir'e gelen en fazla turist sayısının ise Almanya'dan olduğu görüldü. Bu dönemde Almanya'dan gelen turist sayısı geçen seneyle karşılaştırıldığında, yüzde 0,8'lik bir artış göstererek 228 bin kişiye ulaştı. Almanların havayolu ile yüzde 90 gibi dikkat çekici bir oranla İzmir'e giriş yaptı. Adnan Menderes Havalimanı'ndan yabancı girişler yüzde 2.9'luk bir gelişme göstererek 204 bine yükseldi. 



Haber Ekspres 


Geri Dön