28 / 03 / 2024

İzmir'e son 10 yılda yapılan kamu yatırımları mecliste!

İzmir'e son 10 yılda yapılan kamu yatırımları mecliste!

Son on yıl içinde İzmir'e yapılan kamu yatırımların TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..



İzmir e son 10 yılda yapılan kamu yatırımları mecliste!


CHP  İzmir  Milletvekili Ali Yiğit, son on yıl içinde İzmir'e yapılan kamu yatırımlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Yiğit sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Yiğit'in soruları

1. Sahip olduğu doğal ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra sanayisi ve ticaretiyle ülke ve bölge ekonomisine yön veren İzmir’in son 10 yıl itibariyle kamu yatırımlarındaki sıralaması nasıldır?


2. Son 10 yıl içinde İzmir’de hizmet ve üretim alanında hangi yatırımlar gerçekleştirilmiş ve faaliyete başlamıştır? Bu yatırımların ekonomik değeri ne kadardır? İzmir’e yapılan yatırımların, ülkemizdeki toplam yatırımlar içindeki payı yüzde olarak kaçtır?


3. İzmir’den 2002 yılından - 2016 yılı sonuna kadar mahsup edilen toplam vergi miktarı ne kadardır? Bu vergilerin ülkemizde toplanan tüm vergiler içindeki payı yüzde olarak kaçtır?


4. İzmir’de daha önce temeli atılmış olduğu halde tamamlanmayan, halen devam eden hizmet ve üretim alanında hangi kamu yatırımları bulunmaktadır? Bu yatırımlar ne zaman tamamlanıp faaliyete geçecektir?


5. İzmir’de son 10 yılda sektörel bazda teşvik oranları ve miktarları nasıldır? Yatırım teşvikleri açısından İzmir’in ülkemiz içindeki yeri nedir?





Geri Dön