18 / 04 / 2024

Kırşehir'de yapılan kamu yatırımları TBMM'de!

Kırşehir'de yapılan kamu yatırımları TBMM'de!

Kırşehir iline yapılan kamu yatırımları meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir iline yapılan kamu yatırımlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. İlhan, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li İlhan, '' Kırşehir 25 kilometrelik çevre yolu, yeni Valilik binası inşaatı Turizm Otelcilik Lisesi ve Uygulama Oteli İnşaatı, 150 yataklı ek hastane gibi kamu yatırımlarının çoğuna bir çivi bile çakılmamışken Cumhurbaşkanlığının Strateji ve Bütçe Başkanlığı sitesinde yatırımların illere göre dağılımında yer alan bilgiye göre 9.895.240 TL miktarındaki yatırım bütçesi ile Türkiye genelinde en çok Kırşehir ilinin 2019 yılında yapılan yatırımlardan faydalandığı görülmektedir'' diye konuştu.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan'ın soruları:
1- Kırşehir'e 2019 yılında 9.895.240 TL miktarındaki yatırım bütçesi ile yapılmış olan kamu yatırımları nelerdir ve hangi alanlarda gerçekleştirilmiştir?
2- Uzun bir süredir Kırşehir'de yapılması beklenen kamu yatırımlarına yönelik neden hala bir çalışma başlatılmamış ve ilerleme kaydedilmemeiştir?
3- Hali hazırda beklemekte olan kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesine yönelik öncelik sırası yapılarak belirlenmiş olan bir planlamanız var mıdır? Var ise geciken yatırım çalışmalarına ne zaman başlanması düşünülmektedir?


Geri Dön