26 / 04 / 2024

İzmir'e tramvaylı meydan geliyor!

İzmir'e tramvaylı meydan geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi'nin inşaatında sona gelindi. 1.500 fore kazıkla aşılarak tamamlanan alt geçidin hafta sonu açılması planlanıyor. 



 

Yatırımlarına tam gaz devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin taşıt trafiğini yeraltına alarak kente yeni bir meydan kazandırmak için Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde hayata geçirdiği alt geçit tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, son hazırlıkların da tamamlanmasıyla birlikte "Mithatpaşa Karayolu Alt Geçidi" hafta sonundan itibaren araç trafiğine açılmış olacak. Ege'nin İncisi İzmir'in yeni karayolu altgeçidi, görsel açıdan da farklılık yaratacak. Altgeçidin duvarları "İzmirDeniz" projesini referans alan dalga desenli özel kaplamalarla süslenecek. Yeni karayolu altgeçidi, hayata geçirildiği semte, önünden geçtiği lise ve parka adını veren büyük devlet adamı Mithat Paşa’nın ismini taşıyacak.

 

Denize kesintisiz ulaşım

 


Deniz seviyesinin altında 1.500 fore kazıkla aşılan karayolu altgeçidinin zorlu bir yapım sürecinin ardından hizmete açılmasıyla bir sonraki aşamaya geçilecek. Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlatılan “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında, trafiğin yeraltına alınmasıyla kazanılan Mithatpaşa Parkı önündeki 71 bin 500 metrekarelik alan büyük bir kent meydanına dönüşmüş olacak.


Tramvaylı meydan 

 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda üç koldan devam ettiği çalışmalar kapsamında Konak Tramvayı'nın hat imalatlarını büyük ölçüde tamamlamıştı. Karayolu altgeçidinin hizmete açılmasıyla meydanda öncelikle hızlı bir biçimde ray döşeme çalışmaları yapılacak. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında İzmir, kara tarafındaki tarihi dokuyu görünür kılan ve üzerinden tramvay geçen, yaklaşık 20 milyon TL maliyetli çok özel bir meydan kazanacak. 116 milyon TL'ye mal olan karayolu altgeçidiyle birlikte çalışmaların tamamı 136 milyon TL'ye mal olmuş olacak.

 

 


Geri Dön