28 / 03 / 2024

İzmir'in 14 mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'in 14 mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı 14 mahalle için kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. 



Çevre ve Şehircilik Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Ürgen'den  İzmir  Karabağlar için kentsel dönüşüm müjdesi geldi. MedyaEge'de yer alan habere göre; AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile birlikte ziyarette bulundu. 

Çevre Şehircilik Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Ürgün ziyaret toplantısında 14 mahalleyi içine alan kentsel dönüşüm planlamasının yakın zamanda askıya çıkacağını söyledi. 

14 mahallemiz kentsel dönüşüme alındı 

Başkan Doğruca,  Ankara’da bu temaslarıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ Geçtiğimiz hafta İzmir Milletvekilimiz Sayın Mahmut Atilla Kaya ile beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürümüz Vedat Ürgen’i ziyaret ettik. Kendisine İzmir Karabağlar’da Belediye Başkanı tarafından planları mahkeme yoluyla durdurulan, daha evvelden riskli alan ilan edilmiş olup Çevre ve Şehircilik bakanlığı yetkisinde planlaması yapılan 14 mahalleyi içine alan 540 hektarlık alanın akıbeti ile ilgili görüşme sağladık. Genel Müdürümüz Vedat Bey, 14 mahallenin tekrar düzenlenip Poligon askeriye alanında millet bahçesi olarak yeşil alan olarak planlara dâhil edilip, en kısa zamanda bitirip askıya çıkacaklarını söyledi. Bir itiraz mahkeme olmazsa planlamanın tamamlanacağını belirttiler. 

İzmir in 14 mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor!


Başkan Selvitopu’dan engel olmaması bekliyoruz. Yıllardır burada yaşayan halkımızın dört gözle beklediği bu planlamaların neticelendirilmesiyle mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetinin ortadan kalkmasını planlı sağlam konutların yapılmasıyla kentsel ve sosyal dönüşümün gerçekleşmesini arzu ediyorum. İnşallah yıllardır yetkinin kendilerinde olmasına rağmen Karabağlar’ı plansızlıkla ve hürmetsizlikle geri kalmış bir ilçe statüsüne sokan Belediye Başkanı Selvitopu’nun herkesin başkanı olduğunu unutmamasını artık kentsel dönüşüme siyasi bakmayı bırakıp hizmet anlamında 14 mahallenin dönüşümüne takoz koymaktan vazgeçmesini yapılacak dönüşüme katkı koymayı düşünmediği gibi engel olmayı da bırakmasını bekliyoruz"
 
İzmir Beştepeler'de kentsel dönüşüm başlıyor!


Geri Dön