19 / 04 / 2024

İzmir'in 3 stadı Şubat 2019'da tamam!

İzmir'in 3 stadı Şubat 2019'da tamam!

İzmir, düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünde yeni yatırıma imza attı. Kentte, Başbakan Binali Yıldırım tarafından 3 yeni stadın temeli atıldı.



İzmir, düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünde tarihi projenin temelini attı. Başbakan Binali Yıldırım tarafından Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarının temel atma töreni gerçekleşti. 


Törende konuşan Yıldırım, "Türk futbolu için de  İzmir  futbolu için de önemli bir gün. Türlü engellerle karşılaştık. Hepsini aştık ve 3 stadın yapımına başlıyoruz" açıklamasında bulundu. 


Maliyeti 400 milyon TL'yi bulacak 3 stadyum UEFA standartlarına göre inşa edilecek. En geç 2019 yılının Şubat ayında tamamlanması planlanan statlardan Alsancak Stadı 14 bin, Göztepe 20 bin, Karşıyaka 15 bin kapasiteli olacak.


Bu sürece kolay gelinmediğini ifade eden Yıldırım, "Türlü türlü engellerle karşılaştık. Hepsini aştık ve bugünlere geldik. İzmir'de iş yapıyoruz ama gelin bir de bize sorun. İzmir'e çivi çakmayanlar yapılan hizmetlere de engel olmaktan geri durmuyor. 3 stadı UEFA standartlarında, İzmir'in ve Türkiye'nin hak ettiği şekilde kazandırmak için harekete geçtik. 3 stadın maliyeti 400 milyon lira. Alsancak Stadı 14 bin, Göztepe 20 bin, Karşıyaka 15 bin seyirci kapasiteli olacak" ifadelerini kullandı.


Daha sonra canlı bağlantılar kurularak stadların temelleri atıldı. Alsancak Stadı'nın temeli atılırken yüklenici firma tarafından inşaatın 2019 Mayıs ayında bitirilmesinin hedeflendiği vurgulandı. Başbakan, "2019 Mayıs'ı geç, 2019 Şubat'a bunu bitirelim" talimatını verdi. 2019 Ağustos'ta bitmesi hedeflenen Göztepe Stadı için de, "Alsancak'a 2019 Şubat demiştik, bu geç kalırsa olmaz, aynı olsun" diyen Yıldırım, Karşıyaka Stadı için de Dünya Karşıyakalılar Günü olan 19 Aralık 2018'de teslim edilmesi isteği gelince, "20 Aralık olsun da benim doğum günüm olsun" dedi ve butona bastı.



Sabah


Geri Dön