20 / 04 / 2024

İzmir'in ilk Japon Bahçesi açıldı!

İzmir'in ilk Japon Bahçesi açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da teşekkür eden Gökdemir, " Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu' nun manevi desteği olmasaydı bu bahçeyi yapamazdık " diye konuştu...



Konuşmasında  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da teşekkür eden Gökdemir, "Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun manevi desteği olmasaydı bu bahçeyi yapamazdık" diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Yamomoto'nun Türkiye'ye ve İzmir'e katkı koyan önemli bir mimar olduğunu,onun anısına hayata geçirilen bu projeden çok etkilendiğini belirterek, "Vefa örneği göstererek bu bahçeyi hayata geçiren Selim Gökdemir'e teşekkür ediyorum. 


Biz sadece gönül desteği verdik. Japon bahçesi İzmir'in kalkınmasında en önemli kaldıraçlardan biri olan bu bölgeye ayrı bir zenginlik katacaktır" dedi. Peyzaj Mimarı Ata Turak'ııı tasarımıyla hayata geçirilen "Yamamoto Japon Bahçesi"nde Japonya'ya özgü sakımı, gynko biloba. bambu ağaçlarının kullanıldığı özel bir peyzaj düzenlemesi yapıldı. Bahçede iki adet havuz, köprü ve yürüyüş yolları ile tanıtım bölümü yer alıyor. Törene, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Türk Japon Vakfı Başkanı Cafer Tayyar Sadıklar, Tatsuya Yamamoto'nun eşi Gonca Yamamoto da katıldı. Tatsuya Yamamoto kimdir? 1961 doğumlu olan Yamamoto, 1983 yılında Shibaura Teknik Üniversitesi'nden mezun oldu. 


Japonya, Fransa ve Türkiye'de 3 ayrı yüksek lisans yaparak yüksek mimar unvanını aldı. 1986'da Türkiye'ye yerleşti. 1987-1995 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi olarak çalıştı. 49 yaşında İstanbul'da yaşama veda etti. 


Anayurt Gazetesi 


Geri Dön