27 / 04 / 2024

İzmir'in ilk 'yeşil' kamu binasını İZKA yapıyor!

 İzmir'in ilk 'yeşil' kamu binasını İZKA yapıyor!

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), hizmet binası hazırlıkları kapsamında İzmir'in ilk yeşil kamu binasını yapıyor. İZKA; ulusal ve uluslararası LEED projeleri uygulayan Altensis firması ile danışmanlık hizmet sözleşmesi imzaladı...




İZKA İzmir'in ilk 'yeşil' kamu binasını yapıyor  İzmir  Kalkınma Ajansı (İZKA), hizmet binası hazırlıkları kapsamında İzmir'in ilk yeşil kamu binasını yapıyor. İZKA; ulusal ve uluslararası LEED projeleri uygulayan Altensis firması ile danışmanlık hizmet sözleşmesi imzaladı. Bu sözleşme kapsamında İZKA, LEED şartlarını yerine getirerek, bina uygulama aşamasında en az 'LEED Gold' düzeyinde sertifikalı hizmet binasını elde etmeyi amaçlıyor. 

İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban, İZKA olarak sürdürebilir kalkınmada öncü ve etkin ajans olma misyonuyla faaliyetlerini yürüttüklerini belirterek, "Bu çerçevede İzmir'in ilk kamu yeşil binasını yapıyor olmak kuruluş amacımız açısından çok önemsediğimiz bir faaliyet. 

Burada amacımız sadece sertifika almak değil, İzmir'de yeşü bina uygulamasının yerleşmesine katkıda bulunmak ve yapacağımız hizmet binasında uygulayarak İzmir üine örnek olmak" dedi. Altensis firma yetki-x lisi Emre Ilıcalı da, belirli standartları sağlayan, binaların kullanıcüarı ve çevre üzerindeki negatif etkilerini en aza indiren tasarım ve inşaat uygulamalarına "yeşü bina" denüdiğini ifade ederek, "Bu "yeşü" binalar geleneksel binalardan oldukça az enerji ve su tüketen, çevresel etküeri daha az olan ve genel olarak daha yüksek iç mekân kalitesine sahip olan yapüardır" diye konuştu. İZKA Hizmet Binası yapımında alınacak olan LEED sertifikası üe su ve enerjiden yüzde 25-yüzde 50 arası tasarruf sağlanacak. karbordioksit emisyonlarında ise yüzde 35 oranında azalma bekleniyor.


Dünya




Geri Dön