29 / 03 / 2024

İzmirli depremzedelerin ev isyanı!

İzmirli depremzedelerin ev isyanı!

HaberTürk köşe yazarı Osman Gençer bugünkü köşesinde İzmirli depremzedelerin sorunlarını kaleme aldı. İşte "75 bin evde bayram yok" isimli yazının devamı...



HaberTürk köşe yazarı Osman Gençer bugünkü köşesinde "75 bin evde bayram yok" isimli yazısını kaleme aldı.

İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde binlerce konutun hasar aldığını ve onlarcası da yıkıldığını anlatan Osman Geçer, yaşanan felaketin üzerinden 20 ay ve 4 bayram geçmesine rağmen, deprem mağduru vatandaşların problemlerinin çözülmediğini ve herkesin perişan halde olduğunu belirtti.

Depremzedelerin , sorunlarının çözümü konusunda artık ümitsizliğe kapılmış ve güçleri tükenmiş durumda olduğuna vurgu yapan Osman Geçer, "Nasıl tükenmesinler ki.." ifadelerini kullandı.

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm için dilekçe!

Bir tarafta konteyner kentlere sığınan, bir yanda göç etmeye mecbur bırakılan, bir tarafta ise bir ömür boyu borç ödeyerek sahip olduğu evini tekrar yaptırması imkansız olan depremzedelerin sayısının çok olduğuna dikkat çekti.

Yaşanan bu çağresiz durumun, kendisi de deprem mağduru olan İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği Başkanı, emekli astsubay Haydar Özkan’ı, doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazmaya mecbur bıraktığını aktardı.

İşte "75 bin evde bayram yok" isimli yazının devamı...


Geri Dön