26 / 04 / 2024

İzmirli konut mağdurları lokma döktürdü!

İzmirli konut mağdurları lokma döktürdü!

İzmir Gaziemir'de 24 daireyi 100 kişiye satarak toplam 120 kişiyi dolandırdığı öne sürülen müteahhit Hüseyin P. ve ortağı Selim Ö. hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran 48 aile, bir yıldan bu yana süren mahkeme sürecinin hızlanması için çareyi lokma döktürmekte buldu.




İzmir Gaziemir'de 24 daireyi 100 kişiye satarak toplam 120 kişiyi dolandırdığı öne sürülen müteahhit Hüseyin P. ve ortağı Selim Ö. hakkında  İzmir  Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran 48 aile, bir yıldan bu yana süren mahkeme sürecinin hızlanması için çareyi lokma döktürmekte buldu.

Gaziemir Sevgi Yolu'nda yapılan lokmalı eylemde, yaklaşık 100 mağdur, Hüseyin P. ve ortağı Selim Ö.'yü protesto etti. Vatandaşlardan Oğuz Mermer, "Hüseyin P., temelden ev yapma vaadiyle bizi kandırıp, 12 milyon gibi bir meblağla insanları mağdur etti. Olay yargı sürecinde ama süreç yavaş ilerlediği için bu tür etkinliklerle sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Hala dosyadaki tanıklardan 3-4 tanesinin ifadesi bile alınmadı. Ama sağolsun en son atanan savcı, geçen hafta iddianameyi hazırlayıp mahkemeye sundu" dedi. Dolandırıldıklarını apartmanın yapılacağının taahhüt edildiği arsada rast geldiklerinde anladıklarını belirten Mermer, "İnşaat sahasında toplandığımızda herkesin elinde müteahhittin verdiği sözleşmeler vardı. Bu sözleşmeleri karşılaştırdığımızda aynı dairenin birden çok insana verilmiş olduğunu gördük" dedi. Daire almak için oturduğu evi satan ve kiraya çıkan 51 yaşındaki Erol Öztürk ise olayın ardından yaşadığı stresten dolayı beyin kanaması geçirdiğini söyledi.


"Üzüntüden felç oldum"


Felç kaldığını dile getiren Öztürk, "Bir daireyi 3 kişiye satmışlar. Adaletin tecelli etmesini bekliyoruz" diye konuştu. 330 bin lirasını kaptıran Emekli Albay Durmuş Turan da 11 aydır yargı sürecini takip ettiklerini ifade ederek, "Ben çocuklarım için almıştım. Şu anda çok mağduruz. İnşallah bu hakkımızı alacağız" dedi. Sedef Kırtan ve Zeynep Karaca isimli mağdurlar ise, savcı ve hakimlere seslenerek sürecin daha fazla hızlandırılmasını talep etti.



Yeni Asır



Geri Dön