16 / 04 / 2024

İzmirlilerden 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talebi!

İzmirlilerden 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talebi!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki kentsel dönüşüm kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talep ettiklerini belirtti.



İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, dün bir dizi açılış ve deprem rezerv alanında inşa edilen konutların hak sahiplerine teslim etmek amacıyla şehre gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğine, kendisine bir dosya sunacağına dikkat çekti.

Ege'de SonSöz'de yer alan habere göre; Başkan Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 400 bin TL'lik kredinin sağlanması ve bu kredinin 2 senegeri ödemesiz, 18 senegeri ödemeli ve sıfır faizli olmasını isteyeceklerine vurgu yaptı.

İzmirlilerden 400 bin TL lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talebi!

KDV’NİN YÜZDE 1’E İNDİRİLMESİNİ TALEP EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün İzmir’de inşa edeceği konut teslim töreni sırasında ‘Görüşmeniz olacak mı?’ sorusunu yanıtlayan Başkan Özkan, “Evet, bir görüşmemiz olacak. Dün akşamki görüşmede bugün görüşebileceğimizi söylediler. Son Başbakanımız Binali Yıldırım ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu konuda bize çok büyük destek oldular. Çok güzel, sevinçli bir haberdi bizim için. Biz yapılan konutlar için teşekkür edeceğiz Sayın Cumhurbaşkanımıza. Yapılmış olan proje alanındaki inşaat kalitesinde ve güvenilirliğinde sorun yok, diye düşünüyorum. Harika binalar yapıldı. Bu, devletimizin sayesinde oldu. Metrekare kayıpları oldu biliyoruz, bununla ilgili zaten bilgilendirmeyi yaptık. Zaten onunla ilgili rezerv konut alandan hak sahipliği için göreceğiz. Kentsel dönüşüm kredisinden faydalanmamız isteniyor. Bu, 2 yıl ödemesiz, 10 yıl geri ödemeli ve 200 bin TL. Bu bizim için yetersiz bir rakam ve süre. Biz 2 yıl ödemesiz, 18 yıl geri ödemeli, en az 400 bin TL'lik yüzde sıfır faizli kredi istiyoruz. İnşaat yapımında çimento ve demirde uygulanan KDV oranının da yüzde 1'e indirilmesini talep edeceğiz” diye konuştu.

İzmirlilerden 400 bin TL lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talebi!

UMUYORUM KENTSEL DÖNÜŞÜM BİZİM SAYEMİZDE BAŞLAYACAK

Depremzede konutlarının inşası için konuşulan 400 bin Türk Lirası tutarındaki kredinin daire başına yeterli olup olmadığıyla ilgili açıklamalar yapan Özkan, şunları kaydetti:

"400 bin TL yetmezse, bizim yapacağımız bir şey yok. Sadece devletimizden katkı bekleyeceğiz. Şu an ekonomik durumu bildikleri için buna göre bir değerlendirme yapılacaktır, diye düşünüyorum. Biz bu nedenle en az 400 bin TL diyoruz. AK Parti Milletvekilleri sağ olsun hep konunun içindeler hep bizimle ilgileniyorlar. Biz bu sorunun çözüleceği görüşündeyiz. Cumhurbaşkanımıza bugünkü görüşmede başka bir talep dosyası götürmeyeceğiz. Şu anda çok yormak istemiyoruz. Biz geçmişte 18 maddelik taleplerle gidiyorduk. Ancak yetkililer konuya eğilince, sorunlar çözüldü ve mağduriyet maddelerimiz 3-4 maddeye kadar indi. Depremzedelerle başlayan ve sonrasında kentsel dönüşüm ile devam edecek bir süreç bizim sayemizde başlayacak umarım.”

İzmirli depremzedelere verilen emsal artışı eridi mi?

 

 


Geri Dön