26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021?

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021?

Kentsel dönüşüm projelerinde kamu harcamalarının düşürülmesi için çalışmalar hızlandı. Peki kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021, kentsel dönüşüm kredisi şartları neler? İşte tüm merak edilenler...



Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021?
Resmi Gazete'de yayınlanan 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun"a göre riskli bölge alanında yer alan konutlarda yaşayan kat maliklerine ve kiracılara özel konut kredisi faizi sağlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm projelerinde kamu harcamalarının düşürülmesi için çalışmalar hızlandı. İlk etap kapsamında 5 yılda 1,5 milyon konut dönüşecek. Peki kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021? Kentsel dönüşüm kredisi ne zaman verilecek? Kentsel dönüşüm kredisi şartları neler? İşte kentsel dönüşüm kredisi...

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021?

Kentsel dönüşüm kredisi faiz oranları 2021

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dönüşüm projelerine hız verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren kanuna göre hak sahiplerinde bankalardan kullandırılacak kredilere sağlanacak faiz desteği tutarları yenilendi. 

Binasını güçlendirmek isteyenlere verilen 50 bin lira kredi 80 bin lira oldu. Evini kentsel dönüşüme sokmak isteyenler için sunulan 125 bin lira kredi 200 bin lira oldu. Birden fazla evi olanlarla ilgili verilen 625 bin lira kredi limiti de 1 milyon lira oldu. Buna göre; tüm kalemlerde yüzde 60 oranında kredi desteği yükseldi. 

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021?

Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2021

1- Akbank T.A.Ş.
2- Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.
3- Alternatif Bank A.Ş.
4- Denizbank A.Ş.
5- QNB Finansbank A.Ş.
6- Türkiye Garanti Bankası A.Ş.
7- Türkiye Halk Bankası A.Ş.
8- ING Bank A.Ş.
9- Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.
10- Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
11- Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.
12- Türkiye İş Bankası A.Ş.
13- Şekerbank T.A.Ş.
14- Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O
15- Yapı Ve Kredi Bankası A.Ş.
16- T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021?

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021?

Kentsel dönüşüm kredisi faiz fırsatından yararlanmak için tahliye tarihi sonrasında bir yıl içerisinde bankaya başvuruda bulunulması gerekiyor. Karar ile Bakanlığın onaylandığı faiz destekli kredilerin kullandırılma süresi Bakanlık tarafından verilen faiz desteği uygunluk yazısı tarihinden itibaren bir yıl olarak açıklandı.

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021?

Kentsel dönüşüm kredisi şartları 2021

- 6306 sayılı kanunun 6. maddesinin 3. fıkrasına istinaden konutunu kendi imkanlarıyla yenilemek veya yeniden inşa etmek isteyenlere verilen bir kredi.
- Kredinizi sadece TL cinsinden kullanabilirsiniz.
Yalnızca tapuda konut tipi “mesken” olarak görünen yerler için gerçek kişiler tarafından kullanılabilir.
- Yenilenecek veya yeniden inşa edilecek evinizin ipoteği yeterlidir. Genel olarak kefil koşulu aranmamakla birlikte bankamız gerekli gördüğü durumlarda kefil talep edilebiliyor. 

Son dakika! Kentsel dönüşüme büyük kolaylık getirildi!

Kentsel dönüşüm kredisi faiz oranları 2021!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön