24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm konut edinme kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm konut edinme kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm faiz desteğinin yapıldığı; güçlendirme, konut ve iş yeri yapım kredilerinin arasına konut ve iş yeri edinme kredileri de eklendi. Peki, kentsel dönüşüm konut edinme kredisi nasıl alınır?



Kentsel dönüşüm konut edinme kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kanununa göre; anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan yapıların maliklerine Bakanlıkça kentsel dönüşüm kredisi veiliyor.


Kentsel dönüşümde devletin yaptığı finansal destekler arasında, konut veya işyeri tahsisi ya da bankalardan kullanılacak krediler için faiz desteği yer alıyor.


6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu'ndan yararlanmak için öncelikle  2 şart aranıyor. Bu şartlar; Binanız ya riskli alan ilan edilen bölgenin sınırları içerisinde olması gerekiyor ya da kendi başvurunuz sonucu riskli yapı ilan edilen bir binada oturuyor olmanız gerekiyor. 


9322 sayılı Resmi Gazete'de 6306 sayılı Kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair karara  konut ve iş yeri edinme kredileri de  eklendi.  Peki, kentsel dönüşüm konut edinme kredisi nasıl alınır?


Konut edinme kredisinde, faiz desteği oranı 400 baz puan, azami  ödemesiz dönem 1 yıl, azami vade 10 yıl, anapara tutarı için üst limit 100 bin  olarak uygulanacak. 



Konut edinme kredisi faiz oranları!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön