29 / 03 / 2024

Konut edinme kredisi faiz oranları!

Konut edinme kredisi faiz oranları!

Bir yapının kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilmesi için risk raporunun alınmış olması gerekiyor. Riskli yapı sahiplerine devlet birtakım finansal destekler sağlıyor. İşte, konut edinme kredisi faiz oranları!



Konut edinme kredisi faiz oranları!

Bir yapının kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilmesi için risk raporunun alınmış olması gerekiyor. Anlaşma yolu ile tahliye edilen riskli yapı maliklerine birtakım haklar sağlanıyor.


Kentsel dönüşümde devlet yardımları arasında, konut veya işyeri tahsisi ya da bankalardan kullanılacak krediler için faiz desteği yer alıyor.


Ancak, 10 Nisan 2015 tarihinde 29322 sayılı Resmi Gazete'de 6306 sayılı Kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair karar yayımlandı.


Kararda yapılan değişiklikle, faiz desteği verilen güçlendirme, konut ve iş yeri yapım kredilerinin arasına konut ve iş yeri edinme kredileri de eklendi. 


İlgili Karar Maddesi;

Edinme Kredisi;6306 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin üçücü fıkrası kapsamında konutunu ve/veya işyerini kendi imkanları ile edinmek isteyenlere verilen krediler.


Konut edinme kredisi faiz oranları!

Konut edinme kredisinde, faiz desteği oranı 400 baz puan, azami ödemesiz dönem 1 yıl, azami vade 10 yıl, anapara tutarı için üst limit 100 bin olarak uygulanacak.


Konut edinme kredisi puan desteği!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön