24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kredisi faiz oranları 2021!

Kentsel dönüşüm kredisi faiz oranları 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunuyor ve düşük faizlerle kentsel dönüşüm kredisi sunuyor. İşte kentsel dönüşüm kredisi faiz oranları 2021...



Kentsel dönüşüm kredisi faiz oranları 2021!
Ard arda meydana gelen depremlerin ardından kentsel dönüşümün önemi bir kez daha gözler önüne serildi. 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm seferberliğinin ardından yurt genelinde bu zamana kadar binlerce binanın yıkımı tamamlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm projelerinde kamu harcamalarının düşürülmesi için çalışmalara başladı. Bakanlık, ilk etapta 5 yıl içerisinde 1,5 milyon konutu dönüştürmeyi planlıyor. Peki kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır, kentsel dönüşüm kredisi ne zaman verilecek? İşte kentsel dönüşüm kredisi 2021...

Kentsel dönüşüm kredisi faiz oranları 2021!

Faiz desteği tutarları güncellendi

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2021 yılında da kentsel dönüşüm çalışmalarına tam gaz devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren kanun kapsamında 6306 sayılı kanun kapsamında hak sahiplerinde bankalardan kullandırılacak kredilere sağlanacak faiz desteği tutarları güncellendi.

Kentsel dönüşüm kredisi faiz oranları 2021

Binasını güçlendirmek isteyenlere verilen 50 bin lira kredi 80 bin lira oldu. Evini kentsel dönüşüme sokmak isteyenler için sunulan 125 bin lira kredi 200 bin liraya çıktı. Birden fazla evi olanlarla ilgili verilen 625 bin lira kredi limiti de 1 milyon lira oldu. Buna göre; tüm kalemlerde yüzde 60 oranında kredi desteği arttı.

6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında hak sahipleri tarafından bankalardan kullanılacak kredilerde sağlanacak faiz desteğine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol imzalayan bankalar şu şekilde;

Kentsel dönüşüm kredisi faiz oranları 2021!

Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2021

1- Akbank T.A.Ş.
2- Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.
3- Alternatif Bank A.Ş.
4- Denizbank A.Ş.
5- QNB Finansbank A.Ş.
6- Türkiye Garanti Bankası A.Ş.
7- Türkiye Halk Bankası A.Ş.
8- ING Bank A.Ş.
9- Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.
10- Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
11- Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.
12- Türkiye İş Bankası A.Ş.
13- Şekerbank T.A.Ş.
14- Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O
15- Yapı Ve Kredi Bankası A.Ş.
16- T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

Kentsel dönüşüm kredisi faiz oranları 2021!

Kentsel dönüşüm kredisi başvuru 2021

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteğinden yararlanılabilmesi için tahliye tarihinin ardından bir yıl içinde bankaya başvuruda bulunulması gerekiyor. Karar kapsamında Bakanlık tarafından onaylanan faiz destekli kredilerin kullandırılma süresi Bakanlık tarafından verilen faiz desteği uygunluk yazısı tarihinden itibaren bir yıl olarak açıklandı.

Kentsel dönüşüm kredisi faiz oranları 2021!

Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanabilir?

- Konutlarını yeniden inşa etmek isteyen hak sahiplerine,
- Riskli yapılarda en az 1 yıl oturan kiracı veya sınırlı ayni hak sahiplerine,
- Konutu riskli yapı olarak tespit edilen ve farklı bir konut almak isteyen malikleri,

Kiracılar (en az 1 yıldır kiracı olarak oturanlar) veya kat malikleri (en fazla 5 dairesi olmak üzere) kentsel dönüşüm kredisinden yararlanabiliyor. Eğer bir binayı birden fazla kişi kullanıyorsa bu durumda kat malikleri toplu durumda aynı anlaşmalı bankaya aynı anda başvuru yapması şartı bulunuyor.

Son dakika! Kentsel dönüşüme büyük kolaylık getirildi!

Kentsel dönüşüm kredisi 2021!


Geri Dön