26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kredisi üst limiti 2021!

Kentsel dönüşüm kredisi üst limiti 2021!

Kentsel dönüşüm kredisi kullanarak evini dönüştürmek isteyenlere müjde geldi. Konutlarda kentsel dönüşüm faiz destekli kredi artırıldı. İşte kentsel dönüşüm kredisi üst limiti 2021...



Kentsel dönüşüm kredisi üst limiti 2021!
Ülkemizin deprem kuşağında olması nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık veriliyor. Evinin yıkılma ya da hasar alma riski bulunan vatandaşlara müjde geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren kanuna göre 6306 sayılı kanun ile hak sahiplerinde bankalardan kullandırılacak kredilere sağlanacak faiz desteği tutarları güncellendi. 

Kentsel dönüşüm kredisi üst limiti 2021!

Kentsel dönüşüm kredisi üst limiti 2021

Kentsel dönüşüm kredisi üst limiti 2021 aşağıdaki şekilde yenilendi:
Binasını güçlendirmek isteyenler için sunulan 50 bin lira kredi 80 bin liraya artırıldı. Evini kentsel dönüşüme sokmak isteyenler için sunulan 125 bin lira kredi 200 bin lira oldu. Birden fazla evi olanlarla ilgili verilen 625 bin lira kredi limiti de 1 milyon lira oldu. Buna göre; tüm kalemlerde yüzde 60 oranında kredi desteği yükseltildi. 

Uygun şartlarda kredi kullanmak isteyen vatandaşlar için 120 aya kadar vade imkanı sağlandı. Yeni karar ile 6306 sayılı kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilen gerçek veya tüzel kişilerin anlaşmalı bankalardan kullanacağı kredilere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği sayesinde standart konut kredilerine göre yıllık bazda yüzde 4 ile yüzde 3 arasında daha düşük oranda konut kredisi faiz fırsatı sunuluyor. 

Kentsel dönüşüm kredisi üst limiti 2021!

Kentsel dönüşüm kredisi başvuru 2021

Uygun faiz desteğinden faydalanmak için tahliye tarihinin ardından bir yıl içinde bankaya başvuru yapılması gerekiyor. Karar kapsamında Bakanlık'ın onayladığı faiz destekli kredilerin kullandırılma süresi Bakanlık tarafından verilen faiz desteği uygunluk yazısı tarihinden itibaren bir yıl olarak açıklandı. 

Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanacak?

Kiracılar (en az 1 yıldır kiracı olarak oturanlar) veya kat malikleri (en fazla 5 dairesi olmak üzere) uygun kentsel dönüşüm kredisi faizinden yararlanabiliyor. Eğer bir binayı birden fazla kişi kullanıyorsa bu durumda kat malikleri toplu halde aynı anlaşmalı bankaya aynı anda başvuru yapması şartı aranmıyor. 

Kentsel dönüşüm kredisi üst limiti 2021!

Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2021

1- Akbank T.A.Ş.
2- Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.
3- Alternatif Bank A.Ş.
4- Denizbank A.Ş.
5- QNB Finansbank A.Ş.
6- Türkiye Garanti Bankası A.Ş.
7- Türkiye Halk Bankası A.Ş.
8- ING Bank A.Ş.
9- Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.
10- Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
11- Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.
12- Türkiye İş Bankası A.Ş.
13- Şekerbank T.A.Ş.
14- Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O
15- Yapı Ve Kredi Bankası A.Ş.
16- T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2021!

Son dakika! Kentsel dönüşüme büyük kolaylık getirildi!


Geri Dön