26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, nasıl alınır?

Son günlerde iyice aşina olduğumuz kentsel dönüşüm kredisi nedir. Riskli bina için kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?



Kentsel dönüşümü son zamanlarda o kadar sık duyuyoruz ki, bir anda oturduğumuz ev bile kentsel dönüşüm kapsamına alınıp yıkılabilir. Kulağımızda yer eden kentsel dönüşümle ilgili bankalar bir hizmet sunuyor: Kentsel dönüşüm kredisi. 


Hürriyet Gazetesi'nde yer alan haberde Hangikredi.com tarafından hazırlanan kentsel dönüşümle ilgili detayların yer aldığı yazıya yer verildi. Peki kentsel dönüşüm kredisi nedir, nasıl alınır?


Kentsel dönüşüm kredisi nedir?

Kentsel dönüşüm kredisii oturulan binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi için bankaların sunduğu bir kredi ürünüdür. Kentsel dönüşüm kredisi afet riski altındaki riskli yapılar için veriliyor. Ancak kentsel dönüşüm kredisi alabilmekiçin bazı şartlar gerekiyor.


Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kredisi, sadece afet riski altındaki riskli binalar için veriliyor. Bunun belirlenebilmesi için de yapının riskli alanda yer alması gerekiyor. Ya da riskli olduğunun raporlarla tespit edilmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm kredisinden, riski yapıda en az 1 yıldır oturan kiracılar ve riskli konut sahibi olup farklı bir konut almak isteyenler faydalanabiliyor.


Geri Dön