19 / 04 / 2024

İzmit 28 Haziran Mahallesi'ne gençlik merkezi geliyor!

İzmit 28 Haziran Mahallesi'ne gençlik merkezi geliyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projelerinden olan gençlik merkezlerinden biri de 28 Haziran Mahallesi’ne inşa ediliyor.




İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projelerinden olan gençlik merkezlerinden biri de 28 Haziran Mahallesi’ne yapılıyor.


Mevlana Kültür Merkezi karşısında yaklaşık 400 metrekarelik alandaki gençlik merkezinin temeli Başkan Doğan’ın ev sahipliğinde AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, belediye meclis üyeleri, İl Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, oda başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşların katılımıyla atıldı. Yaklaşık 700 bin liraya mal olacak ve yılsonuna kadar bitirilmesi planlanan 28 Haziran Mahallesi Gençlik etüt odaları, oyun odaları, kütüphane, kafeterya ve çok amaçlı salon bulunacak.


Gençler Bizim Her Şeyimiz


Gençlere yönelik yaptığı hizmetlerle bilinen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “gençler, bizim geleceğimiz her şeyimiz, bugünümüz yarınımız. Onların çok daha iyi şartlarda eğitim almaları, daha iyi şartlarda sosyal yaşamlarını şekillendirmeleri, geliştirmeleri ve yarınlarda ana baba olarak güçlü aile reisleri olmaları hepimizin en büyük isteğidir.


Gençlere Yönelik Sayısız Proje


Gençlerimizin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de zaman zaman bizi zorlayan bazı yaşamsal problemleri oluyor. Özellikle sosyal aktivitelerinin spor, kültürel aktivitelerinin daha fazla yapılmasını sağlayacak ihtiyaçları var. Gültepe’de hizmete açtığımız gençlik merkezimiz, yapımı devam eden Mehmet Ali Paşa Gençlik Merkezimiz, Genç Girişimciler Merkezimiz, 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezimiz ve birçok mahallemizdeki etüt merkezleri hep gençlerimiz içindir.


Örnek Çalışmalar


Aynı zamanda TÜGVA ile yürüttüğümüz ortak çalışmalarımız, sporla ilgili spor kulüplerimize yaptığımız sosyal destekler, tesis destekleri, cephanelikteki Türkiye’nin en modern spor kompleksi, bunların hepsi gençlerimizi söylediğim hedeflere ulaştırmak için yaptığımız desteklerdir. Genç Bank, Üniversiteli Pazarı, Tepeköy Öğrenci Yurdumuz gençlerimiz için yaptığımız projelerden bazılarıdır. Temelini attığımız buradaki gençlik merkezimizde, gençlerimiz hem sosyal aktivitelerde bulunacaklar, hem eğlenecekler, hem de eğitim sınıflarımız olacak. Burası, 28 Haziran ve Bekirdere bölgesindeki gençlerimizin buluşma adresi olacak. Hem sosyal aktivitelere hem de gençlerimizin getirecekleri projelere de hazırız. Burası gençlerimizin yeridir. Biz sadece emanetçisi ve destekçisi olacağız. Burada diğer STK’ların da onların da gençlere yönelik faaliyetlerini arttırmalarını istiyorum. Gençlerimizi, hep birlikte daha güçlü yetiştirelim.


Gençlerimiz Vatan İçin Çok Önemli


Türk Milleti, yüz yıllardır Anadolu coğrafyasında var, dünyada var. Bu varlığının çok önemli mihenk taşları vardır. Bunların en önemlisi, vatanını, bayrağını milletini, dinini seven, büyüğünü, küçüğünü bilen gençlere sahip olmasıdır. Gençlerimiz, bu vatan için çok önemli. Anadolu coğrafyasında var olmak için yedi düvele verdiğimiz mücadelede gençlerimizin yeri ayrıdır. O arslan parçaları, o ana kuzuları, peygamber ocağında, kışlasında, polis kıyafetinde emniyet görevlisi olarak bu vatanı yüz yıllar boyu hep korumuştur ve göğsünü siper etmiştir. Bizim gençlerimize ne yapsak azdır


İnsana Yapılan Bir Yatırım


Temel atma töreninde AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu da bir konuşma yaparak “bu çalışmalar çok önemli. Anayasa değişikliğini müzakere ettiğimiz sırada, tüm milletvekillerimiz, bakanımız, belediye başkanlarımız ile belediyelerin vadettiği projeleri masaya yatırdık. Neler yaptık, ne kadarını yaptık, bunları inceledik. Vadettiğimiz projelerin yüzde 90’ını tamamlamış. İzmit’in ne kadar kötü süreçler yaşadığını, günbegün bir çöplük hale gelen bu şehrimizin 15 yılda çok iyi yönetimlerle cennetin birer köşesi olduğunu hep birlikte görüyoruz, Sosyal belediyecilik anlayışının en güzel çalışmaları yapılıyor. Sadece sosyal projelerle kalmayıp, bu ülkenin fiziksel sorunlarını gidermeye çalıştık. 13 milyona yakın genç nüfusumuz var. Bu ülkenin güçlü ülke olması, hedeflerine ulaşabilmesi için genç nüfus çok önemlidir. Gençlerimize güveniyoruz. Diyoruz ki, sen ülken için kendini hazırla. Devletin için, ülken için kendini bilgiyle donat. Bu ülkenin sana ihtiyacı var. Ülkenin geleceği ile ilgili karar alma noktalarında gençlerimizin hazır olmasını, ben de varım demesini bekliyoruz. Anayasa değişikliğini istememelerinin nedeni, güçlü bir Türkiye, istikrarlı bir ülke, dünyaya lider bir ülke istemiyor olmalarındandır. İzmit Belediye Başkanımıza, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızı gençlerle ilgili yaptıkları projeler için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından dualarla gençlik merkezinin temeli atıldı.





İzmit Belediyesi



Geri Dön