26 / 04 / 2024

İzmit Arızlı halkı konut istiyor

İzmit Arızlı halkı konut istiyor

İzmit Arızlı Konutları'nın depremzedeler tarafından yönetilmesini isteyen bir grup depremzede, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi



Arızlı'dan gelen bir grup depremzede, Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenledi. Gruptakiler adına konuşan Çisem Uğur, 17 Ağustos Depremi'nin ardından yaptırılan konutların depremzedelere ait olduğunu savunarak, bu konuda bir protokol bulunduğunu ifade etti.

Kocaeli Valiliği ile İl Özel İdaresince bu konutları, memur ve bürokrat lojmanı yapmak üzere depremden 5 ay sonra talepte bulunulduğunu savunan Uğur, "depremzedelerin barınma haklarının haksızca, hukuksuzca, faşizan baskılarla ellerinden alınmaya ve gasp edilmeye çalışıldığını" öne sürdü.

Avukat Ender Büyükçulha ise depremzedelerin sokağa atılma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi. Bir hafta önce yola çıkan Arızlı halkının 400 kilometreyi yürüyerek kat ettiğini ve Ankara'ya geldiğini anlatan Büyükçulha, halkın siyasi parti yetkilileriyle görüşmek istediğini belirtti. Büyükçulha bugün TBMM'de bazı partilerin yetkilileriyle görüşeceklerini ifade etti.

Depremzedeler adına yapılan konuşmalarda evlerin tapusunun kendilerine verilmesi istendi. Konuşmacılar, bu konuda yetkililerin kendilerine yardımcı olmaları talebinde bulundular.
A.A


Geri Dön