26 / 04 / 2024

İzmit Cedit dönüşüm projesi için bin hak sahibi ile görüşüldü!

İzmit Cedit dönüşüm projesi için bin hak sahibi ile görüşüldü!

Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm çalışması yapılacak olan İzmit Cedit Mahallesi projesi için bine yakın hak sahibiyle görüşme yapıldı.




Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm çalışması yapılacak olan İzmit Cedit Mahallesiyle ilgili mutabakat görüşmelerin planlandığı şekilde gittiği açıklandı.

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Belsa 9. Katta oluşturulan kentsel dönüşüm ofisinde hak sahipleriyle görüşmeler sürüyor. İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, şimdiye kadar bine yakın hak sahibiyle görüşme yapıldığı, mutabakata varılan vatandaşlarla gerekli sözleşmelerin imzalandığı belirtildi.

Ödemeler Yapılıyor

İzmit Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi  TOKİ  ortaklığındaki uzlaşma görüşmelerinde hak sahipleriyle nakit bedel ve konut karşılığı anlaşmalar sağlandığını dile getiren ilgililer “Nakit bedel karşılığı anlaşma sağlanan hak sahiplerinin tapu devir işlemleri devam etmekte olup, tapu devri tamamlanan hak sahiplerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından gerekli ödemeleri yapılmaktadır” dedi.

Cedit Değişecek

126 dönümlük alanda yapılacak kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında Cedit Mahallesi’nde hali hazırda 1181 konutta yaşayan 883 hak sahibi, modern ve güvenli konutlarda yaşama imkanına sahip olacak. Proje ile bölgede 1500 modern, güvenli ve nitelikli konutun yanı sıra 3 bin 261 metrekarelik sosyal tesis, 2 bin 324 metrekarelik alanda cami, 24 bin 203 metrekarelik alanda ise park ve rekreasyon bölgeleri bulunacak.


Geri Dön