29 / 03 / 2024

İzmit Cedit'te 126 dönümlük kentsel dönüşüm alanı!

İzmit Cedit'te 126 dönümlük kentsel dönüşüm alanı!

İzmit'in en merkezi noktasında yer alan Cedit Mahallesi'nde 126 dönüm alan kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.



Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla İzmit Cedit Mahallesi ve Gölcük Merkez Mahallesi'nde toplam 1 72 bin metrekare alan afet riski altındaki alan kapsamına alındı. Riskli alan ilan edilen İzmit ve Gölcük'teki bölgeler, kentsel dönüşüm çalışması kapsamına alınacak. O karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


İZMİT'TE 126 DÖNÜM 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 29 Mayıs 201 5 tarih ve 4730 sayılı yazısı üzerine alınan Bakanlar Kurulu kararı, 1 5 Haziran 201 5 tarihini taşıyor. Bu kapsamda İzmit'in büyük ve eski mahallelerinden olan Cedit Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 126 bin 221 metrekarelik alan riskli alan ilan edildi. 


YOLDAŞTAN AÇIKLAMA 

İzmit Cedit Mahallesi Muhtarı ve Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Vedat Yoldaş, "Riskli alan ilan edilmesiyle ilgili karar Dereboğazı mevkini ilgilendiren bir çalışmaydı. Beklenen bir şeydi. Zaten Nevzat Doğan, kamuoyuna açıklamıştı. Vatandaşın da bir beklentisi vardı. Kentsel dönüşümle ilgili vatandaşın bir beklentisi bulunuyor" dedi. Gölcük Merkez Mahallesi'nde ise 46 dönüm alan kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Gölcük Merkez Mahallesi'nde yer alan 46 bin 337 metrekarelik alanın riskli alan ilan edilmesi kararı alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 22 Nisan 201 5 tarihinde alınan karar, Bakanlar Kurulu tarafından 4 Mayıs 201 5 tarihinde karara bağlandı.


Bizim Kocaeli


Geri Dön