20 / 04 / 2024

İzmit Cedit'te yıkım başlıyor!

İzmit Cedit'te yıkım başlıyor!

İzmit Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek Cedit Mahallesi'nde kamulaştırılan alanlarda yıkıma başladı.



İzmit Belediyesi tarafından çok önemli bir ihale açıldı. En Kocaeli'de yer alan habere göre, belediye kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek Cedit Mahallesi'nde kamulaştırılan yerlerin yıkımına başladı.

İZMİT BEKLİYOR

İzmit’in heyecanla beklediği proje olan Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde artık sona yaklaşıldı. Proje kapsamında bölge sakinleri ile büyük ölçüde anlaşmalar yapıldı. İzmit Belediyesi tarafından bölgede binalar yıkılııp inşaat çalışmalarına başlanacak.

120 GÜN

İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili ihale düzenlendi. 29 Ocak Salı günü saat 11:30’da düzenlenecek ihalede Cedit Mahallesindeki binaların yıkımını tamamlayacak şirket seçilecek. Firmaya yıkım için 120 gün süre verilecek ve ihale tarihinden 5 gün sonra yer teslimi yapılacak.

KISIM KISIM İLERLEYECEK

İzmit Belediyesi tarafından yıkım çalışmaları tamamlanan yerlerde hızlıca projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Yıkımların kısım kısım tamamlanacağı, mahalle için ilerleyen zamanlarda yeni bir yıkım ihalesi düzenlenecek.

TOKİ YAPACAK

Cedit Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları özel bir firma ile değil TOK tarafından yürütülecek. İzmit Belediyesi  TOKİ  ile daha önce anlaşma yaptı.


Geri Dön