24 / 04 / 2024

İzmit Hacıhızır sakinleri kentsel dönüşüme karşı dernek kurdu!

İzmit Hacıhızır sakinleri kentsel dönüşüme karşı dernek kurdu!

Kentsel dönüşüm nedeniyle mahallelerinin de içerisinde bulunduğu birçok alanın riskli alan ilan edilmesine karşı uzun zamandır tepki gösteren Hacıhızır Mahallesi sakinleri, mücadelelerine devam etmek için dernek kurdu.



Kentsel dönüşüm nedeniyle mahallelerinin riskli alan ilan edilmesinden sonra birçok platformda mücadele veren İzmit'in Hacıhızır Mahallesi sakinleri bu kez dernek kurdu.

Özgür Kocaeli'de yer alan habere göre; Hacıhızır Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 1’inci olağan kongresi önceki gün Fatih Camii Toplantı Salonu’nda düzenlendi.

İlk genel kurulunda önderlik yapan derneğin başkanı Fatih Ada oldu. Fatih Ada, “Mahallemizin gözü, kulağı, sesi olacak mahalle derneğimizin ilk genel kurulunu yaptık. Yaklaşık 1,5 senedir bireysel olarak yaptığımız çalışmalara dernek çatısı altında geniş katılımlı devam edeceğiz. Mahallemizde riskli alan ilan edilen yerlerin riskli alandan çıkartılması için de dernek çatısı altında belediyelerle ve gerekli kurumlarla görüşmelerimize devam edeceğiz. Son zamanlarda yaptığımız çalışmalarla mahalle olarak yakaladığımız birlik ve beraberlik  ruhunun devamının sağlanması adına mahalle derneği kurmanın zorunlu ve kaçınılmaz hale geldiğini belirterek Hacıhızır Mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyor, mahalle sakinlerimizi derneğimize katılmaya davet ediyorum”şeklinde konuştu. 


Geri Dön