23 / 04 / 2024

İzmit İsmetpaşa Stadyumu satıldı!

İzmit İsmetpaşa Stadyumu satıldı!

İzmit'in önemli sembollerinden İsmetpaşa Stadı satıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmit'in Alikahya bölgesinde yapılacak 33 bin kişilik modern stadyumun maliyeti karşılığında İsmetpaşa Stadı'nı TOKİ'ye verdi.



İzmit'in önemli sembollerinden İsmetpaşa Stadı satıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmit'in Alikahya bölgesinde yapılacak 33 bin kişilik modern stadyumun maliyeti karşılığında İsmetpaşa Stadı'm TOKİ'ye verdi.  TOKİ  de stadı Emlak Konut'a devretti ve resmi protokol 20 Ağustos'ta Ankara'da imzalandı. İsmetpaşa Stadı ile yanındaki yüzme havuzu, dış statlardan oluşan toplam 86 bin 775 metrekarelik arazi, Emlak Konut GYO.ile yüklenici firma Komusoğlu İnşaat-Tokal İnşaat ortaklığı'arasında imzalanan protokolle devredildi. 


İzmit'te 1978'de açılan ve D-100 Karayolu'nun kenarında bulunan İzmit İsmetpaşa Stadı, o tarihte yerleşim alanı dışındaydı. Ancak Kocaeli'ndeki göç ve nüfus artışıyla birlikte çevresi konut ve işyerleriyle dolan İsmetpaşa Stadı, geçmişte Kocaelispor'un birçok maçına ev sahipliği yaptı.


Dünya 


Geri Dön