24 / 04 / 2024

İzmit-Kandıra arası duble yol inşaatı başlıyor!

İzmit-Kandıra arası duble yol inşaatı başlıyor!

İzmit- Kandıra arasında trafiği rahatlatmak için duble yol yapılacağı bildirildi. Açıklamada, Kocaeli'nin trafiğinin her geçen gün rahatladığı, kent merkeziyle ilçeler arasında da kolay ulaşım için yeni yatırımların bir bir gerçekleştiği belirtildi.



İzmit- Kandıra arasında trafiği rahatlatmak için duble yol yapılacağı bildirildi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli'nin trafiğinin her geçen gün rahatladığı, kent merkeziyle ilçeler arasında da kolay ulaşım için yeni yatırımların bir bir gerçekleştiği belirtildi.


İzmit Kandıra arasının duble yol olacağı ifade edilen açıklamada, genellikle duble yolların iller arasında yapılırken, özel konumu gereği İzmit-Kandıra arasında da ihtiyaç olan duble yolun hayata geçirileceği kaydedildi.


İnşaat başlıyor


Daha önce ihalesi yapılan duble yolun sözleşmesinin 19 Şubat'ta tamamlanarak inşaatın başlaması aşamasına geçildiği belirtilen açıklamada, yolun yapımının yaklaşık 2,5 yıl süreceği ifade edildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, duble yolun inşaatı için ilk kazmanın yakında vurulacağını kaydetti.


Işık, 2018 yılında İzmit ve Kandıra arasında ulaşım sorununun kalmayacağını, duble yola eklenen otogar kavşağının da bölgeye derin bir nefes aldıracağını vurguladı.


Turizme büyük katkı


Duble yolun Yalova ve Bursa'yı da içene alan bölgenin Karadeniz'e daha rahat açılması için de çok önemli olduğunu anlatan Işık, şunları kaydetti:


"Yapılacak duble yol ile güvenli seyahat imkanına kavuşulacak, 2 milyonluk İzmit nüfusu ile çevre kentlerin Karadeniz'e ulaşması çile olmaktan çıkacak. Deniz turizmi hızlanacak. Kocaelimizin iki önemli merkezi arasında kolay ulaşım sağlanacak, turizm canlanacak. Özellikle yazın hafta sonlarında Cebeci, Kefken, Kerpe gibi Kandıra sahillerine yoğun talep nedeniyle yaşanan aşırı araç trafiği ortadan kalkacak. İller arasındaki hem ticareti hem de turizmi canlandıracak projenin en geç 2018'de bitirilmesini hedefliyoruz."


AA


Haber Kocaeli Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

İzmit Kandıra arası artık duble yol olacak. Genellikle duble yollar iller arasında yapılırken, özel konumu gereği İzmit-Kandıra arasında da ihtiyaç olan duble yol hayata geçiriliyor. Daha önce ihalesi yapılan Kandıra duble yolun sözleşmesi 19 Şubat'ta tamamlanarak inşaatın başlaması aşamasına geçildi. Yolun yapımı yaklaşık iki buçuk yıl sürecek. Müjdeyi, çalışmayı yakından takip eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık verdi. İlk kazmanın yakında vurulacağını belirten Bakan Işık, İzmit-Kandıra arasının 2 gidiş 2 geliş duble yol olması için tarih de verdi. 2018 yılında İzmit ve Kandıra arasında ulaşım sorununun kalmayacağını kaydeden Işık, duble yola eklenen otogar kavşağının da bölgeye derin bir nefes aldıracağını söyledi.


Kocaeli Gazetesi 


Geri Dön