24 / 04 / 2024

İzmit Mehmet Ali Paşa Cami ibadete açılıyor!

İzmit Mehmet Ali Paşa Cami ibadete açılıyor!

İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde hayata geçirilen Mehmet Ali Paşa Merkez Camii’nin alt katı, 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı öncesinde açılacak.



İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yer alan ve 1977 yılından bu yana ibadete açık olan Mehmet Ali Paşa Camii’nin yenileniyor. Mavikocaeli'de yer alan habere göre, yenilenme çalışmaları kapsamında 2018 yılının şubat ayında yeni cami yapılması için temel atılmıştı.

Mevcut caminin hemen yanında yer alan Mehmet Ali Paşa Merkez Camii’nin inşaatı hız kesmeden sürüyor. Caminin kaba inşaatı tamamlandı. Alt katının daha öncesinde ibadete açılması beklenen camide ekonomik sorunlar sebebiyle inşaat tamamlanamadı. Büyük kısmı tamamlanan caminin inşaatı sürerken, 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı öncesinde alt katının ibadete açılması planlanıyor. Tamamının 2021 yılında açılması Mehmet Ali Paşa Merkez Camii açıldığında büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Yaklaşık 3 bin 500 kişilik kapalı alanı olan ve avlusuyla beraber 7 bin kişilik ibadethane olacak olan Mehmet Ali Paşa Merkez Camii, İzmit’in merkez camisi olacak. 
 


Geri Dön