18 / 04 / 2024

İzmit Titanic Otel Rezidans'ın akıbeti merak ediliyor!

İzmit Titanic Otel Rezidans'ın akıbeti merak ediliyor!

Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen ve Azeri işadamına ait Kartepe'nin Köseköy bölgesinde inşaatı tamamlanamayan ve harabe halinde bulunan Titanic Otel ve Rezidans inşaatının akıbeti merak ediliyor.



CHP’li eski milletvekili ve eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen ve Azeri işadamına ait Kartepe'nin Köseköy bölgesinde inşaatı tamamlanamayan otel ve rezidans inşaatı, ekonomik nedenlerden dolayı tamamlanamadı. 8 kattan meydana gelen inşaat geçtiğimiz yıl icradan satışa çıkartılmış ancak alıcı bulamamıştı. Harabe durumunda olan inşaatın ne olacağı ise merak ediliyor.

ASKERİ KIŞLANIN YANINDA

İzmit ve Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Sefa Sirmen, aktif siyaset yaşamını noktaladıktan sonra ticarete atıldı ve konut yapmak için çalışmalar başlattı. Sirmen’in dev projesi Kartepe’de, askeri kışlanın hemen yanı başında yükselen, büyük fabrikalara ve lüks sitelere yakınlığıyla dikkat çekmişti. İnşaat ilk aylarda hızlı ilerledi.

ZİRAAT BANKASI SATIN ALDI

Sefa Sirmen’in iyi giden inşaat çalışmaları, ekonomik sıkıntılar nedeniyle aksadı. İnşaatı Azeri ortağına devretti. Azeri ortağı da inşaatı devam etmedi ve alacaklılar, projeden daire alan isimler ve kredi veren Ziraat Bankası mahkemeye başvuru yaptı. Ziraat Bankası, projeye verdiği kredi için icra başvurusunda bulundu ve Kartepe’deki blokların satışını istedi. Kocaeli 3. İcra Müdürlüğü Ziraat Bankası’nın başvurusunu değerlendirdi ve bilirkişiden rapor istedi. Bilirkişi yaptığı inceleme sonrasında inşaat bedelini 36,5 milyon lira olarak belirledi. İcra Müdürlüğü belirlenen bedelin yarısına, 18 milyon liraya inşaatı satışa çıkarttı. İhaleye tek başına giren Ziraat Bankası, 36 milyon liralık oteli 18 milyon 250 bin TL’ye satın aldı.


Geri Dön