24 / 04 / 2024

İzmit'te köy konağının temeli atıldı!

İzmit'te köy konağının temeli atıldı!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla hazırlanan projelerin uygulamasına da başlayan belediye ekipleri Çubuklu Osmaniye Köyü’ne yapılacak olan köy konağının temelini düzenlenen sembolik törenle attı...




İzmit Belediyesi önümüzdeki yerel seçimler sonrası hizmet ağına dahil olacak köylere şimdiden projeler hazırlamaya ve uygulamaya başladı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla hazırlanan projelerin uygulamasına da başlayan belediye ekipleri Çubuklu Osmaniye Köyü’ne yapılacak olan köy konağının temelini düzenlenen sembolik törenle attı.


İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen temel atma törenine İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, AK Pati İzmit İlçe Yönetimi ve vatandaşlar katıldı. Seçimler sonrasında İzmit Belediyesi’nin sorumluluğuna girerek mahalle statüsü kazanacak köylerin köy kimliklerini kaybetmeyeceklerini ifade eden Başkan Doğan, “Biz mahallelerimize sunduğumuz hizmetin aynısını köylerimize de sunacağız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 10 yıldır köylerde yapmış olduğu önemli ve güzel çalışmalar var. Bizde bunları devam ettireceğiz. Köylere modern hizmeti getirecek ancak köylerimizin dokusuna, kimliğine zarar vermeyeceğiz” dedi.


“Bugün burada köy gelenek ve göreneklerinin yaşatmak amacıyla çağdaş Türk mimarisi çizgisinde hazırlanan konağın temelini atıyor olmaktan gurur duyuyorum” diyen Başkan Doğan konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler şehir merkezinde nasıl çalışıyor, her mahallemize nasıl hizmet ediyorsak bu köylerde de böyle olacak. Çünkü bizim hizmet anlayışımızda eşitlik ver, adalet var, şeffaflık var, dürüstlük var. Her yere eşit hizmet götürmeye devam edeceğiz. Temeli atılan köy konağının içinde köy odası, muhtar odası, bayan ve bayan tuvaletler, eğlence ve etkinlikleri yapılacağı çok amaçlı salon, depo ve servis alanı bulunacak. Konaklar mimari yapısıyla köylere ayrı bir hava katacak”


İzmit Belediyesi tarafından köylerine konak yapılacak olan vatandaşlar da “Belediye Başkanı Nevzat Doğan bizleri şimdiden sık sık ziyaret ediyor. Bizleri samimiyetle dinliyor. İstediklerimize hemen yanıt veriyor. Başkan Doğan samimi, içten ve çalışkan davranıyor. Biz şimdiden çalışmaları için başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederiz” dediler.


Doğu Rehberi


Geri Dön