24 / 04 / 2024

İzmit'te tehlikeli bina yıkımı!

İzmit'te tehlikeli bina yıkımı!

İzmit'te eski maliye lojmanlarının yıkımı devam ediyor. Binanın yıkım işlemi sürerken, bina çevresinde yeterince güvenlik önlemi alınmaması dikkat çekti. 



İzmit Kozluk Mahallesi İnönü caddesinde bulunan eskiden Maliye lojmanları olarak hizmet veren binanın yıkım işlemi sürerken, bina çevresinde yeterince güvenlik önemli alınmaması mahallelinin dikkatinden kaçmadı.

Kocaeli Denge'de yer alan habere göre; söz konusu bina, büyük depremde ağır hasar almış ve tahliye edilmişti. Ekipler binanın yıkımına yaklaşık bir ay önce başladı. Binanın yıkım işlemleri sürerken, ekipler tarafından bina çevresinde yeterince güvenlik önlemi alınmadığı iddia edildi. Mahalle sakinleri, yetkillere tepki gösterdi.  

Bir mahalle sakini şu ifadelerle tepkisini gösterdi: "Kozluk Mahallesi İnönü Caddesinde bulunan eski maliye lojmanlarının yıkımı 20 gündür devam ediyor. Depremde hasar alan bu binanın yıkılması çok doğru bir karar. Ancak binanın yıkım işlemi devam ederken, yetkililer tarafından hiçbir güvenlik önemli alınmıyor. Bina yıkılırken, binanın etrafını bariyerle koruma altına almışlar ama binada çalışan işçilerde ne bir baret var, ne de etrafta güvenlik tabelası. Üstelik çocuklarımız da o bölgede oyun oynuyor. Yetkililere sesleniyorum, bir kaza olmadan söz konusu binada güvenlik önemlerini artırsınlar" ifadelerini kullandı. 

 


Geri Dön