24 / 04 / 2024

İzmit yıkım

İzmit yıkım

İzmit'in Veliahmet Mahallesi’ndeki riskli metruk bina, İzmit Belediyesi ekiplerince kontrollü bir şekilde yıkıldı.

İzmit'te 3 metruk yapı yıkıldı!

İzmit Belediyesi, bölgenin siluetini bozan ve tehlikeye neden olan 3 metruk yapının yıkımı gerçekleşti.

İzmit'te riskli 2 bina tahliye edildi!

İzmit'te etkili olan yoğun yağışlar sonrasında toprak kaymasının yaşandığı 2 bina, çökme tehlikesi nedeniyle tahliye edildi. Binalarda oturanlar değerli eşyaları alarak evlerini tahliye etti.

İzmit'te tehlikeli bina yıkımı!

İzmit'te eski maliye lojmanlarının yıkımı devam ediyor. Binanın yıkım işlemi sürerken, bina çevresinde yeterince güvenlik önlemi alınmaması dikkat çekti. 

İzmit'teki yıkım ihalesine 5 firmadan katılım!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan metruk yapıların yıkımıyla ilgili ilk ihale düzenlendi. İhaleye 5 firmadan katılım sağlandı.

İzmit'teki harabe yapı yıkıldı!

Şimdiye kadar kentin dört bir yanında 500 den fazla harabe, kullanılmayan yapıyı yıkan İzmit Belediyesi, bir yapının daha yıkımını gerçekleştirdi.

İzmit'teki hasarlı binalar yıkılıyor!

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Çavuşoğlu Mahallesi4nde bulunan İbrahim Kanyere’ye ait ağır hasarlı binanın belediye ekiplerince yıkıldığı bildirildi.

İzmit'te riskli olduğu belirlenen 6 binadan 4'ü yıkıldı!

İzmit'te riskli yapılar yıkılmaya başlandı. Mayıs 2012 'de kabul edilen 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde İzmit'te riskli olduğu belirlenen 6 binadan 4'ünün yıkımının tamamlandığı öğrenildi

İzmit Önder Apartmanı yıkımı bekliyor!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan ve Pisa Kulesi'ne benzeyen Önder Apartmanı için yıkım kararı alınmıştı. Tahliye edilen bina yıkıma hazır hale geldi. 

İzmit'teki eğik binalar için yıkım kararı!

İzmit'te 17 Ağustos 1999 depreminde hasar görmesi nedeniyle eğimli duran ve İtalya'da bulunan Pisa kulesine benzeyen 2 binanın yıkımı gerçekleşecek. 

Kızılay AVM'de tedbirli yıkım başladı!

İzmit Ömerağa Mahallesi’nde yer alan tehlike yaşadığı nedeniyle sık sık gündeme gelen Kızılay AVM’de yıkım işlemlerine başlandı.

İzmit Kızılay İş Merkezi'nde yıkım başladı!

İzmit Belediyesi tarafından İstiklal Caddesi Hafız Şerif Sokak'ta bulunan Kızılay İş Merkezi'nde yıkım çalışmalarına başlandı.

İzmit Belediyesi'nden yıkım açıklaması!

İzmit'teki binanın yıkım süreci ile ilgili açıklama yapan İzmit Belediyesi, basında yer aldığı gibi yıkım araçlarının İzmit Belediyesi tarafından gönderilmediğini, aksine vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için yıkımın İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulduğunu açıkladı.

İzmit'te tehlikeli bina yıkımı!

İzmit'te eski maliye lojmanlarının yıkımı devam ediyor. Binanın yıkım işlemi sürerken, bina çevresinde yeterince güvenlik önlemi alınmaması dikkat çekti. 

İzmit'teki kaçak yapılara yıkım ve para cezası!

İzmit Belediyesi kaçak yapılara izin vermiyor. İzmit Belediyesi Encümen toplantısında verilen karar kapsamında kaçak yapılara ağır para cezaları ve yıkım kararları verildi.

İzmit'teki yıkım ihalesine 5 firmadan katılım!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan metruk yapıların yıkımıyla ilgili ilk ihale düzenlendi. İhaleye 5 firmadan katılım sağlandı.

İzmit Körfez Mahallesi'ndeki eski binanın yıkımı için çağrı!

İzmit Körfez Mahallesi 42 Evler Şehit Basri Sokak’ta depremden sonra tamamen terk edilen binanın yıkımı için bölge sakinleri yetkililerini göreve çağırdı.

Kocaeli Türk Telekom binası yıkımına başlandı!

Tramvay projesi kapsamında İzmit’te başlayan ilk yıkım çalışması olan Türk Telekom binasında yıkımın büyük bir kısmı bitti

İzmit'teki bazı yapılara yönelik yıkım ve ceza kararları belirlendi!

Emine Zeybek başkanlığındaki encümen toplantısında yıkım ve ceza kararladı çıktı. Bu arada, İzmit’teki 21 taksi durağının da aralarında olduğu toplam 24 yerin kiralanmasıyla ilgili ihalenin de 17 Şubat’ta yapılacağını duyuruldu.

İzmit'te görsel kirlilik oluşturan binaların yıkımına devam ediliyor!

İzmit Belediyesi, ilçe genelinde görsel kirlilik oluşturan yapıların yıkımına devam ediyor. Son olarak Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde bir binanın yıkımı gerçekleştirildi.

İzmit'te 3 baz istasyonu yıkım kararı çıktı!

İzmit Belediyesi Encümen toplantısında 3 kaçak baz istasyonu için yıkım kararı çıktı. Emine Zeybek Başkanlığında toplanan İzmit Belediyesi Encümeni, belediye mülkiyetindeki bazı yerleri kiraya verdi.

İzmit yıkım Haberi

İzmit yıkım

İzmit Belediyesi tarafından mahallelerde kullanılmayan, görüntü kirliliğine neden olan ve özellikle etrafta oynayan çocuklar için tehlike taşıyan metruk binaların yıkımı sürüyor. 

Çağdaş Kocaeli'de yer alan habere göre; çalışmalarına devam eden İzmit Belediyesi, Veliahmet Mahallesi Kabaran Çeşme Sokak'ta yer alan metruk yapı yıkıldı. 

3194 sayılı İmar Kanununun 39. maddesine göre fen ve sağlık kuralları bakımından sakıncalı ve tehlikeli olan yapının yıkım işlemi, Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleşti.

Kontrollü olarak yapılan yıkım sonrasında önleyici belediyecilik hizmeti kapsamında mahallede olası bir kazanın önüne geçildi.