25 / 04 / 2024

İzmit Kozluk bina yıkımı

İzmit Kozluk bina yıkımı

İzmit'te eski maliye lojmanlarının yıkımı devam ediyor. Binanın yıkım işlemi sürerken, bina çevresinde yeterince güvenlik önlemi alınmaması dikkat çekti. 

İzmit'te toprak kayması nedeniyle iki bina boşaltıldı!

İzmit Turgut Mahallesi Evliya Çelebi Sokak üzerinde yer alan iki bina toprak kayması nedeniyle boşaltıldı.

Kocaeli'de 25 bin bina hasarlı!

İzmit'te 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gören riskli binaların yıkımı devam ediyor. Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kahraman Bulut bölgede yıkılması gereken çok sayıda bina olduğunu dile getirdi.

Kocaeli'de toprak kayması nedeniyle bir bina boşaltıldı!

Kocaeli İzmit'te yaşanan toprak kayması sebebiyle yandaki 3 katlı bina tedbir amaçlı tahliye edildi.

İzmit'teki 8 katlı bina mimarisiyle hayrete düşürdü!

İzmit'teki 8 katlı bina ilginç mimarisiyle görenleri hayrete düşürüyor. Bir cephesinde büyük bir oda, 2 metre genişliğindeki diğer cephesinde ise koridor ve mutfak planıyla inşa edilen bina büyük korku yaşatıyor.

İzmit'teki 8 katlı bina mimarisi ile hayret ettiriyor!

Kocaeli İzmit'te, 8 katlı bina ilginç mimarisi ile dikkat çekiyor. Bir cephesinde büyük bir oda, 2 metre genişliğindeki diğer cephesinde ise koridor ve mutfak planıyla yapılan bina, korkuya sebep oluyor.

İzmit'te riskli 2 bina tahliye edildi!

İzmit'te etkili olan yoğun yağışlar sonrasında toprak kaymasının yaşandığı 2 bina, çökme tehlikesi nedeniyle tahliye edildi. Binalarda oturanlar değerli eşyaları alarak evlerini tahliye etti.

İzmit'te tehlikeli bina yıkımı!

İzmit'te eski maliye lojmanlarının yıkımı devam ediyor. Binanın yıkım işlemi sürerken, bina çevresinde yeterince güvenlik önlemi alınmaması dikkat çekti. 

Kocaeli'de yap-işlet-devret modeliyle bina ihalesi!

Kocaeli İli İzmit İlçesi Ömerağa Mahallesi 297 Ada, 1 Parsele kayıtlı 815,04 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerindeki komple bina yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkıyor..

Tüysüzler ailesinin İzmit'teki binası yıkılıyor!

Tüysüzler ailesine ait İzmit'teki bina borçlar yüzünden satılmıştı. Binanın olduğu alana 3 bloklu site yapılması için yıkım işlemi başladı.

Kocaeli Semahat Aracı Evi restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye’sine bağışlanan İzmit Kozluk Mahallesi Dut Sokak 63 pafta, 206 ada, 2 parselde yer alan Semahat Aracı Evi yenileniyor.

İzmit Samahat Aracı Evi yeniden inşa edilecek!

İzmit Kozluk’ta bulunan Samahat Aracı Evi, aslına uygun olarak yeniden yapılacak. Samahat Aracı Evi’nin rekonstrüksiyonu için ihale yapıldı. En yüksek teklif 602 bin 503 TL ile Restaş Restorasyon firmasından geldi.

İzmit şehir merkezindeki 7 katlı bina yenileniyor!

İzmit Hürriyet Caddesi üzerinde, Fevziye Camii karşısında bulunan, uzun yıllar Maksut Bey Lokantası olarak hizmet veren, mülkiyeti işadamı Yekta Levent'e ait 7 katlı eski bina yıkılıyor.

Kocaeli Kozluk'ta binalar yenileniyor!

Kozluk Mahallesi Aynalıkavak Sokak'ta bulunan binaların cepheleri İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince "binalar boyanıyor şehrimiz güzelleşiyor" projesi kapsamında güzel bir görüme kavuşturuldu.

İzmit Kozluk bina yıkımı Haberi

İzmit Kozluk bina yıkımı

İzmit Kozluk Mahallesi İnönü caddesinde bulunan eskiden Maliye lojmanları olarak hizmet veren binanın yıkım işlemi sürerken, bina çevresinde yeterince güvenlik önemli alınmaması mahallelinin dikkatinden kaçmadı.

Kocaeli Denge'de yer alan habere göre; söz konusu bina, büyük depremde ağır hasar almış ve tahliye edilmişti. Ekipler binanın yıkımına yaklaşık bir ay önce başladı. Binanın yıkım işlemleri sürerken, ekipler tarafından bina çevresinde yeterince güvenlik önlemi alınmadığı iddia edildi. Mahalle sakinleri, yetkillere tepki gösterdi.  

Bir mahalle sakini şu ifadelerle tepkisini gösterdi: "Kozluk Mahallesi İnönü Caddesinde bulunan eski maliye lojmanlarının yıkımı 20 gündür devam ediyor. Depremde hasar alan bu binanın yıkılması çok doğru bir karar. Ancak binanın yıkım işlemi devam ederken, yetkililer tarafından hiçbir güvenlik önemli alınmıyor. Bina yıkılırken, binanın etrafını bariyerle koruma altına almışlar ama...