27 / 04 / 2024

İznik doğalgaza kavuşuyor!

İznik doğalgaza kavuşuyor!

İznik Doğalgaz Projesi’ ni gerçekleştirecek olan EWE AG’nin en büyük Türkiye yatırımı olan Bursagaz, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ve Meclis üyelerini proje hakkında bilgilendirdi...




Bursagaz Yapım Kontrol Birim Yöneticisi Mete Kürşat Karakaş tarafından yapılan bir sunum eşliğinde İznik Doğalgaz Projesi hakkında en ince ayrıntılarına kadar bilgilendirilen grup üyeleri, sunum sonrasında saha çalışmaları devam eden bölgede çalışmaları yerinde inceleme imkânı buldu.


Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) kendilerine henüz gerekli evrakların ulaşmadığını belirten Karakaş, önümüzdeki günlerde prosedürlerin tamamlanması ile İznik'teki çalışmaların başlayacağını belirtti.


24 Temmuz 2013 tarihinde İznik Belediye Meclisi’nde, ilçeye doğalgaz getirilmesi için EPDK tarafından dağıtım lisansı verilen Bursagaz ile her türlü iş için ortaklaşa çalışma yapılması, cadde ve sokaklarda dağıtım şirketince ihtiyaç duyulacak kazı ve şebeke yapım faaliyetlerine gecikmeksizin izin verilmesi, imar ve altyapı sistemlerinden dağıtım şirketinin faydalanmasına izin verilmesi ve gerekli işbirliğinin EPDK nezdinde taahhüt edilmesi yönünde aldığı kararın yapılacak proje için hayati bir karar olduğunu vurgulayan Karakaş, Belediye Meclisi’nin aldığı bu karar doğrultusunda gerekli çalışmalara gecikmeden başlanması gerektiğini ifade etti. 


Tüm bu çalışmaların yanında özellikle Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan gerekli kazı izinlerinin alınması konusunda belediyenin zaman kaybetmeden çalışmalara başlaması gerektiği vurgulanan toplantıda, toplam maliyeti 35 milyon TL olan bu projenin iki aşamalı olacağı, yılbaşına kadar tamamlanacak ilk aşamada ilçe içindeki abonelerin ortaya çıkarılması, ardından abone bağlantılarının tamamlanması ve ikinci aşamada da Orhangazi'den getirilecek olan ana borunun geçeceği Karayolları’na ait yol güzergâhı için gerekli izin ve kamulaştırmaların yapılacağı belirtildi.


İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ise şu görüşleri dile getirdi: "İznik Belediyesi olarak aldığımız meclis kararı gereğince bizden istenen her türlü desteği vermeye hazırız. Bursagaz yetkililerine titiz çalışmaları ve gösterdikleri yakın ilgi için teşekkür ediyorum. Aşmamız gereken en önemli sorunumuz Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan gerekli kazı izinlerinin alınması konusunda olacaktır. Kurul üyelerinin çalışmaların devam ettiği kanalizasyon konusunda olduğu gibi İznik'e doğalgazın getirilmesi konusunda da sağduyu göstereceklerine eminim."


İznik Doğalgaz Projesi; 33 bin metre 70 Bar çelik hat, 1 Adet RMS-A istasyonu, 7 bin 500 metre 19 Bar çelik hat, 4 adet bölge regülatörü, 120 bin metre 4 Bar ana hat, 44 bin metre servis hattı metrajı ve 5 bin 500 adet servis hattından oluşacak.


Cihan


Geri Dön