28 / 03 / 2024

İZSU'nun CABS altyapı projesine uluslararası ödül!

İZSU'nun CABS altyapı projesine uluslararası ödül!

Çalışmalarına Siemens IT Çözümleri ve Hizmetleri olarak başlanılıp Siemensin işbirliğiyle Atos olarak sürdürülen (İZSU CABS) Projesi, Hollandada düzenlenen uluslararası su şebekeleri geliştirme proje yarışmasında birinci oldu



İzmir için Siemens IT Çözümleri ve Hizmetleri tarafından geliştirilen İZSU CABS (İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Coğrafi Altyapı Bilgi Sistemi) Projesi, Bentley Systems Incorporated şirketinin 2004 yılından bu yana düzenlediği su, atık su ve yağmur suları şebekeleri alanında inovasyonlar konulu yarışmada kendi dalında 38 proje arasından birincilik ödülünü almaya hak kazandı. Hollandanın başkenti Amsterdamda 8-9 Kasım tarihlerinde düzenlenen finallere bu yıl 42 ülkeden toplam 270 proje katıldı.

Su, atık su ve yağmur suları altyapıları konusundaki projelerin, planlama aşamasındaki mükemmeliyet, tasarım, uygulama, operasyon, modelleme ve analizleme alanlarında değerlendirildiği yarışmada, İZSU CABS Projesi,  akıllı ve daha iyi performans gösteren çözümler sunması, yaşam kalitesini iyileştirecek sonuçlar yaratması, çevreci ve gelecek nesillere hizmet verecek bir çalışma olması nedeniyle ödüle layık görüldü.

3 Ekimde birleşmesi tamamlanan Siemens IT Çözümleri ve Hizmetleri ile Atos Origin, Siemens işbirliğiyle, Atos olarak  İzmir  için 450 günde geliştirilen İZSU CABS projesinin, gelecek iki yıl boyunca da garanti kapsamında servis sağlayısı olacak.

İZSU CABS Projesi

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Coğrafi Bilgi Sistemi (İZSU CABS) projesi, 1 milyon 200 bin aboneye hizmet veren kurumun yetki ve sorumluluk alanında kalan 5 bin kilometre yol ağındaki içmesuyu, kanalizasyon, yağmur suyu şebekeleri ve buna bağlı üst yapı tesislerinin sisteme aktarılmasını kapsıyor. Geliştirilen sistem ile bilginin diğer bölümler, şirketler ve alt birimlerle paylaşılabilmesi ve İZSUnun  bugüne kadar sisteminde tuttuğu değişik kaynaklı dataların da Oracle Spatial bünyesinde toplanması sağlandı.


İZSU CABSın tüm birimlerin paylaşımına sunulması ile kurumun sahip olduğu varlıkların bölümlenmesi sağlandı.  İş tekrarlarının önlenmesi ve iş akışının kısaltılmasıyla bazı işlerde emek, zaman ve malzeme kullanımından minimum yüzde 20 tasarruf edilmesi planlanıyor. Ayrıca verilerin web ortamından yayınlanmasıyla bazı yönetim raporlarının online olarak alınabilmesi sağlanıyor. Tüm güncel verilere hızla erişilebilmesi nedeniyle abonelerin sorunlarına daha hızlı cevap verilebilecek. Sistem dahilindeki 21 ilçenin sistemi intranet üzerinden kullanmaya başlaması ile çalışmanın hız ve güvenliğinin artması bekleniyor.

Bentley Systems Incorporated, projede sistem kurulumu alt yüklenicisi olarak yer alıyor.

ATOS

Atos yıllık 8,7 milyar euro ciroya ve 42 ülkede 78.500 çalışana sahip uluslararası bir IT hizmetleri firmasıdır. Dünya çapında bir müşteri portföyüne sahip olan Atos, iş çözümleri, High-tech hizmetler, danışmanlık, sistem entegrasyonu ve dış kaynak hizmetleri sunar.

Atos gelişime destek verecek iş teknolojilerine yoğunlaşırken; müşterilerinin geleceğin şirketini yaratmalarına yardımcı olur. Atos, Olimpiyat Oyunlarının dünya çapında bilgi teknolojisi ortağıdır ve Paris Eurolist Piyasasında kote edilmiştir. Atos firması Atos, Atos Consulting, Atos Worldline ve Atos WorldGrid markaları altında faaliyet göstermektedir.

Daha fazla bilgi için www.atos.net


Geri Dön