23 / 04 / 2024

Japon deprem uzmanından TOKİ evlerine tam not!

Japon deprem uzmanından TOKİ evlerine tam not!

Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulunan Japon deprem uzmanı Moriwaki, TOKİ evlerinin hasar almadığını belirterek tam not verdi.



TOKİ EVLERİNE TAM NOT!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş merkezli "asrın felaketi" olarak adlandırılan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenmeyen TOKİ konutlarına örnek yapı olarak göstererek tam not verdi.

Moriwaki, meydana gelen depremleden onra yıkılan veya zarar gören binalarda inceleme yapmak için Kahramanmaraş'a geldi. Bölgede incelemeler yapan Moriwaki, 6 Şubat'taki depremlerde TOKİ konutlarının yıkılmadığını vurgulayarak, TOKİ'nin kendi içinde de denetim sisteminin çok iyi çalıştığını söyledi.

Japon deprem uzmanından TOKİ evlerine tam not!

TOKİ KONUTLARI ÖRNEK ALINSIN!

Jpon deprem uzmanı Moriwaki, TOKİ konutlarının örnek alınması gerektiğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi: "TOKİ kendi içinde kontrol yapıyor ve onun için de daha güvende. TOKİ bu durumda daha güvenli. Her yerde aynı sistem yapılabilirse daha iyi olacak." dedi.

Japon deprem uzmanından TOKİ evlerine tam not!

ARTÇILAR BİR SENE DEVAM EDECBİLİR!

Moriwaki, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından artçıların bir sene daha sürebileceğini söyledi. 

Hasarlı binalara girilmemesi gerektiğini vurgulayan Moriwaki, "Artık hasarlı olan binaya gitmemek lazım, kritikse inşaat mühendisine ya da mimara kontrol ettirmek gerekiyor. Hasar hiç yok, zemin iyi ise korkulacak bir şey yok demektir." dedi.

 


Geri Dön