19 / 04 / 2024

Japon deprem uzmanından TOKİ evlerine tam not!

Japon deprem uzmanından TOKİ evlerine tam not!

Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulunan Japon deprem uzmanı Moriwaki, TOKİ evlerinin hasar almadığını belirterek tam not verdi.



PREFABRİK KONUTLAR DAHA GÜVENLİ!

Moriwaki deprem sonrasında hasarlı binalara girilmemei gerektiğine vurdu yaparak, Prefabrik konutların daha güvenli olduğunu söyledi.

Hasarlı binalar için ise şu ifadeleri kullandı: "Kolonda, kirişte çatlak yoksa problem yok. Duvarda çatlaklar olabilir. İnşaat mühendisi 'Sıkıntı yok.' diyorsa rahatça yaşayabilirsiniz. Fazla korkmamak lazım. Bunun için uzun vadede çalışmak lazım, çocukluktan eğitim gerekiyor. Siz Türkiye'de 'Çocuklar duymasın.' diye deprem hiç gösterilmiyor ama aniden deprem olduğunda çocuğun bilgisi yok. Onun için küçük yaşta eğitim verilmesi gerekiyor. Biz Japonya'da çocuklara anaokulundan itibaren çizgi filmlerle eğitim vermeye başlıyoruz. Kademe kademe bilgilendiriyoruz, insanda bilgi varsa korkmuyorlar. Türkiye'de ise 'Ben depremden korkuyorum.' diyor. "

Japon deprem uzmanından TOKİ evlerine tam not!

DEPREME KARŞI HAZIRLIKLI OLUNMALI!

Moriwaki depremlere karşı hazırlıklı olunmasını söyledi.  Yaşam üçgeni yönteminin önemine değinen Moriwaki, deprem olduğunda kaçmamak gerektiğinis sçyleyerek yaşam üçgeninin öneminden bahsetti. Kahramanmaraş ve 1999 depreminde insanların uyurken depreme yakaldığını belirten uzman isim, birçok insanın kaçarken merpenlerde hayatını kaybettiğini söyledi

Japonya ve Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunun altını çizen Moriwaki, "Artık biz bunu kabul etmek zorundayız. Sallanmadan önce iyi hazırlan, depreme dayanıklı ol." ifadesini kullandı.

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA'dan iş birliği!

TOKİ deprem konutlarının fiyatları belli oldu mu? TOKİ deprem konutları satılabilir mi?

TOKİ deprem konutları ne zaman yapılacak? Deprem konutları nereye yapılacak? İşte 11 ilde TOKİ listesi!

Geri Dön