20 / 04 / 2024

Kabataş- Mahmutbey metro hattı ihaleye çıkacak!

Kabataş- Mahmutbey metro hattı ihaleye çıkacak!

Kabataş- Mahmutbey metro hattının fizibilite çalışması tamamlandı. Proje için önümüzdeki aylarda ihaleye çıkalacak İki yıl içinde tamamlanması beklenen 24.5 km'lik yeni hatta 18 istasyon olacak



Trafığın yoğun olarak hissedildiği Kabataş- Beşiktaş- Mecidiyeköy hattında işleyecek metronun uygulama projesi hazırlandı. Kabataş'tan başlayarak Beşiktaş, Mecidiyeköy, çağlayan, Kağıthane üzerinden Mahmutbey'e ulaşacak metronun uzunluğu 24.5 km olacak. Raylı sistemler Müdürlüğü tarafından projelendirilen çalışma kapsamında 2.4 milyar TL kaynak kullanılacak.

2013'TE HİZMETE GİRECEK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dış kredi desteğiyle yürüttüğü diğer metro çalışmalarının dışında ihalesi yapılacak yeni hat, yap-işletdevret modeliyle inşa edilecek. İhale çalışmalarına başlanan yeni hattın yılın ilk yarısında ihalesinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Kabataş'tan başlayarak sırasıyla Beşiktaş, Mecidiyeköy, şžişli, Giyimkent-100. Yıl'dan Mahmutbey'e uzanan 24.5 kilometrelik hatta 18 istasyon yer alıyor. Kabataş-Mahmutbey metrosunun bitiş takvimi ise 2013 olarak planlandı. Marmaray'ın da devreye girmesiyle bütün metro hatlarının entegre hale geleceğini kaydeden Başkan Kadir Topbaş, 'İstanbullular'ın ulaşım sorunu kalmayacak. İstanbul'u vücuttaki dolaşım sistemi gibi işliyoruz. İstanbullular hangi saatte, nerede olmak istediğini planlayabilecek. Sarıyer'den Beykoz'a, Silivri'den Sultanbeyli'ye kadar hızlı, konforlu ve güvenli bir ulaşım ağı oluşturacağız' diye konuştu.
Sabah/ZEYNEL YAMAN

 


Geri Dön