19 / 04 / 2024

Kaçakla mücadelenin tek yolu kentsel dönüşüm!

Kaçakla mücadelenin tek yolu kentsel dönüşüm!

Kaçak yapılaşmanın önüne geçmenin tek yolunun kentsel dönüşüm olduğunun altını çizen Başkan Edebali: Yeni Yıldırım'i inşa ederken kaçak yapılaşmalara kesinlikle göz yummayacağız. " dedi.



Yıldırım Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye birimlerinin Mart ve Nisan ayında yürüttüğü faaliyetlerin sunumuyla başlayan toplantıda, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki yapısal sorunların çözümünün çok boyutlu, çok faktörlü dönüşümle mümkün olduğunu vurguladı. Kaçak yapılaşmanın önüne geçmenin tek yolunun kentsel dönüşüm olduğunun altını çizen Başkan Edebali. "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kaçak yapılaşmayla mücadele konusundaki hassasiyetimizi vurguluyoruz. Yeni Yıldırım'i inşa ederken bu vizyonumuza zarar verecek yapılaşmalara kesinlikle göz yummayacağız. 


İlçede çalışan kalfalarına, hazır beton firmalarına bu konudaki hassasiyetimizi hatırlatarak, kaçak bina yapmamalarını ve bunlara beton temin etmemelerini istedik. Yine muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek konunun önemini kendilerine hatırlatıyoruz. Seçim öncesinde kaçak yapılara af çıkacağı yönünde yanlış bir algı var. Kimse bundan cesaret almasın.Kaçak yapılaşmayla etkin mücadele konusunda hiçbir tereddüdümüz yok" ifadelerini kullandı. 


MUHTARLARA 'YILDIRIM' DESTEK 


Yıldırım Belediye Meclisi, ilçedeki mahalle muhtarlarının ayni ihtiyaçlarının karşılanması ayni yardım ve desteğin sağlanması amacıyla her bir muhtarlık için aylık 300 TL'yi geçmemek şartıyla elektrik, su. doğalgaz ve internet faturalarının Yıldırım Belediyesi bütçesinden karşılanması da AK Parti. MHP ve CHP gruplarının oy birliğiyle kabul edildi. Bu konuda, Yıldırım Muhtarlar Derneği ile imzalanacak protokol ile desteğin sağlanacağını aktaran Başkan Edebali, "Yönetim sistemimiz içerisinde halkımıza en yakın konumda olan muhtarlarımız, hemşehrilerimizin sorunlarına anında çözüm bulunmasında, hizmetlerin vatandaşlarımıza en doğru şekilde ulaşmasında önemli görevler üstleniyor. Birlikte yönetim anlayışımızın en önemli taraflarından birisi olan muhtarlarımıza sağladığımız bu destekle üstlerindeki yükü bir nebze de olsa hafifletmiş olacağız" diye konuştu. Ayrıca oturumun sonunda parti gruplarından gelen öneriler ilgili komisyonlara gönderildi. 


Bursa Hayat



Geri Dön