25 / 04 / 2024

Kadastro yenileme çalışmalarının ilanı!

Kadastro yenileme çalışmalarının ilanı!

Teknik nedenlerle yetersiz kalan, uygulama niteliğini kaybeden veya eksikliği görülen yerlerde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün teklifi ve ilgili bakanın onayı ile kadastro yenileme çalışmaları yapılıyor...



Kadastro yenileme çalışmalarının ilanı!

Teknik nedenlerle yetersiz kalan, uygulama niteliğini kaybeden veya eksikliği görülen ve en az bir mevki veya ada biriminde zemindeki sınırları gerçeğe uygun şekilde göstermediği tespit edilen tapulama ve kadastro paftaları Tapulama ve Kadastro Paftalarının Yenilenmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün teklifi ve ilgili bakanın onayı ile yenileniyor. 


Buna göre tapu sicilinde gerekli düzeltmeler yapılıyor. Söz konusu çalışmaların yapılacağı bölgelere "kadastro yenileme" çalışmalarının duyurulması gerekiyor. Aynı kanun hükümlerine göre, bu durumun en az bir ay önce Resmi Gazetede yayımlanmış olması gerekli. 

            

Kadastro yenileme çalışmaları ilanı   

Madde 2 – Yenilemeye tabi tutulacak birimlerin ilçe, köy veya mahallesi, mevkii, pafta ve ada numaraları en az bir ay önce Resmi Gazetede, bölge merkezinde ve bölgenin bağlı bulunduğu il merkezinde alışılmış vasıtalarla duyurulur, ayrıca  Ankara  ve İstanbul‘da çıkan günlük birer gazetede ve radyo ile ilan olunur.

             

Yetki ve uygulanacak hükümler

Madde 3 – Yenileme işlemi, il ve ilçe belediye sınırları içinde 2613 sayılı Kadastro ve Tapu Tahriri Kanunundaki, bunun dışında kalan yerlerde 766 sayılı Tapulama Kanunundaki usul ve esaslara ilişkin hükümlere uyularak kadastro veya tapulama müdürlüklerince yerine getirilir. Bu müdürlüklerin bulunmadığı yerlerde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce yetkili kılınacak müdürlüklerce yenileme işlemi yapılır.




Kadastro paftalarının yenilenmesi!

Tapulama ve Kadastro Paftalarının Yenilenmesi Hakkında Kanun!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön