18 / 04 / 2024

Kadifekale'deki antik tiyatronun sahne duvarları ve girişi ortaya çıkarıldı!

Kadifekale'deki antik tiyatronun sahne duvarları ve girişi ortaya çıkarıldı!

Kadifekale'de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu'nun sahne duvarları ilk kez gün ışığına çıktı. Kamulaştırma kararı alınan Kadifekale'de İzmir Büyükşehir Belediyesi yıkım çalışmaları yapmıştı...




Kadifekale'de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu'nun sahne duvarları ilk kez gün ışığına çıktı. Kamulaştırma kararı alınan Kadifekale'de  İzmir  Büyükşehir Belediyesi yıkım çalışmaları yapmıştı. Çalışmayla antik tiyatronun sahne duvarları ile girişi ortaya çıkarıldı. 


Roma Dönemi eseri

Yıkımların tamamlanmasının ardından bölgede arkeologlar çalışmaya başlayacak. Antik Roma Tiyatrosu'nun, kent içindeki turizm hareketliliğine ivme kazandırması bekleniyor.

Kadifekale'deki antik tiyatro ile ilgili en ayrıntılı bilgi, 1917-1918 yıllarında Otto Berg ve Otto Walter'ın araştırmalarında ve çalışmalarına yönelik hazırladıkları plan ve kesitlerde bulunuyor. 16 bin kişi kapasiteli olduğu düşünülen tiyatronun kalıntılarının Roma Dönemi özellikleri bulunuyor. Eski kaynaklarda, Erken Hıristiyanlık yani Roma İmparatorluğu'nun paganizm döneminde İzmirli St. Polikarp'ın bu tiyatroda öldürüldüğü öne sürülüyor.



Yeni Asır




Geri Dön