28 / 03 / 2024

Kadıköy Ekşiciler Sitesi'nde 450 bin TL'ye! İcradan!

Kadıköy Ekşiciler Sitesi'nde 450 bin TL'ye! İcradan!

Kadıköy 1. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Osmaniye Acıbadem Mahallesi, 154 pafta, 628 ada, 3 parselde yer alan Eşiler Sitesi içerisinde A Blok 2. kat 12 nolu konutu satışa sunuyor



Kadıköy 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. KADIKÖY 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

2009/2014 Talimat

Borçlu'ya ait ve bir borçtan dolayı hacizli bulunan ve satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti ve önemli özellikleri;

1- TAPU KAYDI: Kadıköy Tapu Sicil Müdürlüğünde Osmaniye Mahallesi 154 pafta, 628 , ada 3 parsel sayılı 96/10000 arsa paylı A Blok 2. Kat 12 Nolu Bağımsız Bölümde bulunan dairenin tamamı.

2- İMAR DURUMU: Kadıköy Belediye Başkanlığının yazılarında 01.08.1997 t.tli 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında, (A-4) ayrık nizam 4 katlı konut alanında kalmaktadır. Ayrıca Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek kurulunun 05.11.1999 tarih, 664 sayılı ilke karan gereği söz konusu parsele komşu veya yol karşısında tespitli tarihi eser niteliğinde yapı bulunması halinde uygulama esnasında Anıtlar Kurulundan görüş alınması gerekmektedir.

3- TAŞINMAZIN NİTELİĞİ: Söz konusu gayrimenkul Kadıköy İlçesi, Osmaniye Acıbadem Mahallesi Faikbey sokağından mahallen 4 kapı nolu 7 bloklu inşa edilmiş EKŞİLER SİTESİ A Blok ikinci (Girişten üçüncü) normal kat 12 nolu dairesidir. Bina betonarme karkas sistemde bir bodrum, bir zemin üç normal katlı inşa edilmiştir. Daireye girişte bir hol, hole açılan sağda balkonlu salon, mutfak, bir oda ile solda bir koridorda biri soyunma odalı, iki yatak odası ve banyo tuvalet mahalleri mevcuttur.Döşemeler ıslak zeminlerde mermerle, salon ve odalar laminant parke ile kaplıdır. Mutfakta tezgah altı üstü dekoratif dolapları, banyoda jakuzili küvet, klozet ve özel yapım Hilton lavabo vardır. Ayrıca banyo içinde saunası mevcuttur. Daire takriben 135 metrekare sahalıdır. Binanın bulunduğu site kapı kontrollü, bekçin olup, site içerisinde site sakinleri için sosyal aktivite kamelya bulunmaktadır. Kapalı otopark mevcuttur. Bina vasat üstü malzeme ve işçilikle inşa edilmiş olup, bina da su elektrik kalorifer ve asansör tesisatları vardır. Bina her türlü belediye hizmetlerinden istifade eder konumda olup, ulaşımı kolaydır.

4- TAŞINMAZIN DEĞERİ: Bulunduğu semt, semt içindeki yeri, imar durumu, inşa tarzı, halihazır vaziyeti, bu civardaki daire alım satım rayiçleri, kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi, binanın yıpranma payı, kıymetine etki eden tüm hususlar ile günün iktisadi koşulları da göz önünde, bulundurularak, dairenin tamamının 450.000.TL (Dörtyüzellibin Türk Lirası) kıymetinde olacağı kanaatine varılmıştır. Adreste tebligat yapılamaması, tebliğ imkansızlığı ve adresi Tapu Sicil Müdürlüğünce bilinmeyen ve dosyamıza bildirilmeyen ilgililere gazetede yayımlanan ilanın tebliğ yerine kaim olmasına,

5- SATIŞ ŞARTLARI
Yukarıda yazılı taşınmazın 1. satışı günü  06/09/2011 saat 15.00-15:10 arasında Kadıköy 1. İcra Müdürlüğü'nde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla taşınmaz 16/09/2011 günü aynı yerde ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse, gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı ojan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevrilmesi ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

a- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi (nakit).veya bu miktar kadar milli bir bankanın "şartsız, kesin ve süresiz" teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga vergisi, tahliye ve teslim masrafları ile KDV, tapu alım harcı alıcıya aittir. Tellaliye ve Birikmiş Vergiler satış bedelinden ödenir.

b- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

c- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ve ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

d- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup tebligat pul masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

e-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/2014 Talimat sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanının tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur. (ic.lf.K.126)
(*)İlgililer tabirirje irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön