26 / 04 / 2024

Kadıköy Merdivenköy'de 10 yıllığına kiralık gayrimenkul!

Kadıköy Merdivenköy'de 10 yıllığına kiralık gayrimenkul!

İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü, İstanbul Kadıköy Merdivenköy'de yer alan gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenliyor.



İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü, İstanbul Kadıköy Merdivenköy'de yer alan gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenliyor. İhale 11 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.


TAŞINMAZ 10 YIL SÜRE İLE KİRAYA VERİLECEKTİR
İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğünden:

Aşağıda yeri ve özellikleri belirtilen akar nitelikli vakıf taşınmaz: ihale şartnamesinde
belirtilen şartlarla, 5737 Sayılı Vakıflar Kanunu’nun 20. maddesi ile 2886 sayılı Devlet İhale
Kanunun 35/a maddesine göre Kapalı Teklif Usulü 10 (On) yıl süreyle kiralama ihalesine
çıkartılmıştır.

Kadıköy Merdivenköy de 10 yıllığına kiralık gayrimenkul!

İHALE ŞARTNAMESİ;
1) Sahibi olduğu asgari 200 yatak kapasiteli ve içeriğinde onkoloji (kanser) hastanesi, diş
hastanesi ve genel hastaneyi kapsayacak özel hastane kompleksi ruhsatına sahip olduğunu ve bu
ruhsat ile ilgili parselde hastane açmasının önünde herhangi bir engel olmadığına dair ilgili Sağlık
Müdürlüğünden ihale tarihinden en fazla 30 (otuz) gün öncesinden alınmış belgenin aslı.
2) Mevcut tıp fakültesi öğrencilerinin eğitim süreçlerinde mağduriyetlerinin ortaya
çıkmaması, eğitim süreçlerinin aksamaması, afiliasyonun sürdürülebilmesi için asgari 200 yatak
kapasiteli bir afiliye hastanesini en az 2 yıldır işletiyor olduğunu gösterir ilgili resmi makamlardan
onaylı belge.
3) Sağlık alanında en az 5 (beş) yıl faaliyette bulunduğunu gösterir resmi makamlardan
alınacak onaylı belge. 
4) İhalenin Kira sözleşmesi Noterden düzenleme /onaya müteakip 10 (On) yıldır.
5) Kira aylık peşin olup, Kira artışları her yıl (10. Yılın sonuna kadar) süresinin sonuna kadar her yıl için bir önceki yılın aylık kira bedelinin TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksindeki Oniki Aylık Ortalamalara Göre Değişim (%) Oranı esas alınarak) oranında arttırılmasıyla bulunacak bedelin aylık kira bedeli olarak alınacak ve her yıl oluşan teminat farkları tamamlanacaktır.
6) Kira süresi sonunda İdare tarafından tebliğ edilecek yeni kira bedelinin kabul edilmesi halinde sözleşme aynı şartlarla devam eder.
7) 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 6.maddesinde yazılı kimseler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar. 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 83. maddesine göre yasak fiil ve davranışlarında bulunup, ihalelere katılmaktan geçici yasaklama kararı alınanlar ile ihale üzerine kalıp da İdaremizle sözleşme yapmayıp, ihalelerden yasaklama kararı alınanlar, yasaklılık süresi sonuna kadar bu ihaleye giremeyecektir.
8) İhalenin onaylanmasından sonra yasal süre içerisinde uhdesinde kalan talipli, İdaremiz ile sözleşmeye davet yazısıyla belirtilen sürede noterden sözleşme yapmadığı takdirde ihaleye girerken ödediği GEÇİCİ TEMİNATI Bütçeye gelir kaydedilecektir. Ayrıca Devlet İhale Kanununun 84. maddesi uyarınca 1 yıl süre ile tüm kamu ihalelerinden yasaklanır.
9) 5737 sayılı Vakıflar Kanununun Muafiyet ve İstisnalar başlıklı 77. Maddesi gereğince Genel Müdürlüğe ve mazbut vakıflara ait taşınmazlar her türlü vergi (KDV hariç), resim, harç ve katılım payından istisnadır.
10) Kira bedeline ayrıca KDV eklenmeyecektir.
11) İdaremize ait taşınmazlar stopajdan muaftır.
12) İhale ve sözleşme ile ilgili gazete ilan ücreti, her türlü vergi, resim harç, Noterlik giderleri, abonelikler, sigorta vb. bütün masraflar kiracıya aittir. Ayrıca, ihaleye çıkarılan vakıf taşınmazda yapılacak iş, meslek, sanat vb. için belediye ve/veya ilgili diğer kurum ve kuruluşlardan alınacak her türlü izinler ile ruhsat, elektrik, su, doğalgaz vb. abonelik işlemlerinden çıkabilecek her türlü masraf, giderleri kiracıya aittir.
13) Noterden yapılacak Kira Sözleşmesine müteakip; elektrik, su, doğalgaz aboneliklerini
1 ay içerisinde kiracı kendi üzerine alacaktır. Bunlara tahakkuk edecek bedelleri doğrudan ilgili kuruluşlara kiracı ödeme yaparak belgelerinin birer nüshasını 30 gün içerisinde İdareye sunacaktır. (Geçici ve ek teminat, abone olunduktan sonra iade edilecektir.) Önceki abone olan eski kiracının varsa elektrik, su ve Çevre Temizlik Vergisi vb. vergi ve gider borçlarından dolayı İdarenin herhangi bir sorumluluğu yoktur ve yeni kiracı İdareden bu konuda hiçbir hak talep etmeyecektir.
14) Kiracının ilgili kurumlardan gerekli izin ve ruhsatları alınamaması halinde İdaremizin herhangi bir sorumluluğu yoktur. Yapılan her türlü masraf için herhangi bir hak ve bedel talep edemez.
15) Sözleşme 1 yıldan önce devire konu edilemez.
16) Noterden yapılacak sözleşmenin mali tutarına uygun olacak şekilde en az muteber iki kefil istenecektir. Kira sözleşmesi düzenlenirken kefillerin mali durumu, sözleşmenin mali yükümlüğünü karşılayıp karşılamayacağının tespitini sağlayacak belgeler istenilerek takdir edilecektir. 
17) a) Mali müşavir onaylı ya da vergi dairesi tasdikli son dönem gelir tablosunda gösterilen Dönem Net Karı, yıllık kira bedelinin 3 katından fazla olan tüzel kişilerin,

Kadıköy Merdivenköy de 10 yıllığına kiralık gayrimenkul!

 b) Yıllık kira bedeli tutarını peşin ödeyenlerin,
 c) Yıllık kira bedeli tutarında süresiz veya asgari kira süresi ile sınırlı olmak kaydıyla teminat verenlerin,
 d) Kurumumuzca bankalar ile yapılan protokol dahilinde kredili ödeme talimatı verenlerin (talimat verilen dönem için geçerli olmak kaydıyla),
18) İhale neticesinde noterden kira kontratı yapılmasına müteakip tutanakla yer teslimi yapılacak olup kiracı 5 gün içinde yeri teslim almasa dahi yer teslimi yapılmış sayılır. Kira tahakkuku yer teslimi tarihi itibarıyla başlatılacaktır.
19) Kapalı teklif suretiyle Kira İhalesi; 11 Kasım 2021 tarih, Perşembe günü saat 11:00’ de, İstanbul Üsküdar Selamiali Mah. Cumhuriyet Cad. No:10 Üsküdar/İSTANBUL adresinde bulunan İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasının -1. Kat İhale salonunda yapılacaktır.
20) Talipli zuhur etmemesi halinde Pazarlık İhalesine kalan kiralık vakıf taşınmaz için ayrıca ilan yapılmayacak olup Pazarlık İhalesi; 25 Kasım 2021 Perşembe günü saat 11:00’ de aynı yerde yapılacaktır.
21) İlanlarımız Bölge Müdürlüğümüz Hizmet Binası ilan panosuna asılır ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün www.vgm.gov.tr web sitesinden takip edilebilir. Bu hususta ayrıca İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü’nde 1. Katta yer alan Kiralama Şube Müdürlüğünden bilgi alınabilir.
22) Komisyon Başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.
23) İstekliler, ihale şartnamesini mesai saatleri içerisinde Selamiali Mah. Cumhuriyet Cad. No:10 Üsküdar/İSTANBUL adresinde bulunan İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü İhale Bürosundan veya www.vgm.gov.tr internet adresinden temin edebilirler.
24) İstekliler, ihaleye katılabilmeleri için İhale Şartnamesine uygun olarak hazırlayacakları Teklif dosyası, İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası, -1..Katta bulunan İhale Bürosuna verilecek olup, dosyalar İdareye verildikten sonra dosya içerisindeki herhangi bir evrakın değiştirilmesi veya eksik evrakın tamamlanması yönünde yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
25) İhaleye katılacak isteklilerin Posta, telgraf, faks, mail yoluyla yapılan müracaatları değerlendirmeye alınmayacaktır.
26) İhalesi yapılacak vakıf taşınmazın her türlü tadilat ve onarım masrafları ile ilgili kurumlardan gerekli yasal izinlerin alınması kiracısına ait olup, yapacağı masraflar için İdaremizden herhangi bir hak ve bedel talebinde bulunamaz. Kiracı yapacağı her türlü tadilatta İdaremize yazılı olarak başvuru yapacak. İdaremizin uygun görmesi halinde verilen izinler dahilinde tadilat yapabilecektir.
27) İsteklilerin başvuru dosyaları iade edilmeyecek olup, ihale üzerinde kalmayan istekli/isteklilerin geçici teminatları iade edilecektir.
28) İdare gerekçesini göstermek kaydıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. 
29) Bu işe ait ilan bedelleri Sözleşme yapılmadan önce yüklenici tarafından defaten İdaremize yatırılacaktır.
30) Anlaşmazlık halinde taşınmazın bulunduğu İstanbul Anadolu Adli ve İdari Mahkemeleri ile İcra Müdürlükleri yetkilidir.
İHALEYE KATILABİLMEK İÇİN İSTENİLEN BELGELER
İstekliler örneğine göre hazırlayacakları teklifleri ile aşağıda dış zarf içerisinde istenilen belgeleri yukarıda belirtilen ihale tarih ve saatine kadar Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasının - 1.katında bulunan İhale Bürosuna vermeleri gerekmektedir.
Dış zarf aşağıdaki belgeleri içerecektir.
Teklifi ihtiva eden (Ek-7) örnek forma uygun olarak hazırlanan teklif mektubu) kapatılmış, mühürlenmiş / imzalanmış iç zarf ile örneğiyle birlikte, İhale İlanında, İhaleye Katılım Şartları Madde 1,2,3’da açık olarak belirtilenler dahil olmak üzere;
a) Türkiye’de tebligat için (Ek-1) örnek forma göre doldurulmuş adres beyanı vermesi.
b) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esnaf ve Sanatkâr Odası veya ilgili Meslek Odası belgesi (aslı, noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)
c) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
d) İstekliler adına vekâleten ihaleye katılınıyorsa, istekli adına teklifte bulunacak
kimselerin Noter tasdikli vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin Noter tasdikli imza
beyannamesi, (noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)
e) İsteklilerin ortak girişim olması halinde bu iş için örneğine uygun (Ek-3) örnek forma göre düzenlenmiş ortak girişim beyannamesi vermesi.
f) İlan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden veya internet vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belge.
g) İlan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik alınacak prim borcu olmadığına dair belge,
h) İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğüne dair isteklinin yazılı beyan vermesi. (Ek6) örnek forma göre
ı) İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü adına, (Vakıflar Bankası Üsküdar Fıstıkağacı Şubesindeki (TR TR***********0***********1) no’lu hesabına) geçici teminat (açıklama kısmında işin adı yer alacaktır)
i) Ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı (a,b,c,d,e,f,g) bentlerinde belirtilen belgeleri vermek zorundadır.
j) İhale katılımcılarından (2886 sayılı yasanın 11/g Maddesi uyarınca) Güvenlik Sorgulaması için yazılı taahhütname alınacaktır.
İç zarf aşağıdaki belgeleri içerecektir. Teklif Mektubu; Dosyasındaki örneğe göre
hazırlanmış tebligat adresini havi teklif mektubu.
TEL : 0216 695 21 00-(7402-7405) İnternet Adresi: www.vgm.gov.tr
FAKS : 0216 695 21 30 E-MAİL : [email protected].
İLAN OLUNUR 


Geri Dön