25 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Çevreci bina yapana ek destek vereceğiz!

Kadir Topbaş: Çevreci bina yapana ek destek vereceğiz!

Konut üreticilerini çok metrajlı projeler yerine az metrekareli alanlarda daha nitelikli konut üretmeleri konusunda uyaran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevreci proje geliştirene ek destek vermeyi düşünüyoruz dedi...



Gayrmenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği(GYODER) tarafından düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi 13'te konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevreci konut üreten firmalara ek destek geldiği müjdesini verdi. 

Çok metrajlı projeler yerine ihtiyaca yönelik projeler geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Topbaş; "Çok metrajlı projeler yerine çoğunluğun ihtiyacına hitap eden çevreci projeler geliştirilmeli. Çok metrekare yerine az metrekarelerde çevrece ve doğa dostu geliştirilen projelerin maddi dönüşü daha büyük olacaktır" dedi.


Fırsatı tehdide çevirmeyin

İstanbul'un fırsat kent olduğunun altını çizen Topbaş, "Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Eğer etkili metrekareler yerine böyle büyük metrekareler geliştirmeye devam edersek ileride İstanbul'da çok sorunlar yaşanır. Biz bu anlamda çevreci, doğaya saygılı projeler geliştiren firmalara ek bir destek, teşvik vermeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


2014'te hedef 4 milyar dolar yatırım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 10 yılda 30 milyar dolar yatırım yaptıklarını ifade eden Topbaş, 2014'te 4 milyar dolar yatırım hedeflediklerini söyledi.


Şengül Kırmızıtaş/Emlakkulisi.com


Geri Dön