24 / 04 / 2024

Kadir Topbaş İstanbul'daki başkonsoloslarla Emirgan'da buluştu!

Kadir Topbaş İstanbul'daki başkonsoloslarla Emirgan'da buluştu!

İstanbul’da görev yapan başkonsoloslarla Emirgan’da kahvaltıda buluşan Başkan Kadir Topbaş, Türkiye’nin demokratik bir yerel seçimi geride bıraktığını söyledi ve konuklarına yatırımlar ile laleler hakkında bilgiler verdi...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da görev yapan başkonsoloslarla Emirgan Korusu’ndaki Beyaz Köşk’te bir araya geldi. Kahvaltı masasında konuklarına yerel seçimleri değerlendiren, yatırımlar ve şehrin dört bir yanını güzelleştiren laleler hakkında bilgiler veren Başkan Kadir Topbaş, “Vatandaşlarımızın istikrarın bozulmaması adına gösterdikleri çaba dünya siyasi tarihine geçecek bir sonuçtur” dedi.


Her altı ayda bir ayda bir başkonsoloslarla bu toplantıları gerçekleştirdiklerini, yılda bir kez de Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı olarak Ankara’da görev yapan büyükelçilerle buluştuklarını hatırlatan Kadir Topbaş, yerel seçimlerin ve siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğuna dikkat çekti.


30 Mart yerel seçimlerini iki açıdan değerlendirmek gerektiğini ifade eden Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Seçimlerde muhalefetler başta olmak üzere pek çok çevre özgürce fikirleri beyan ettiler. Fikirlere müdahale edilmedi. Söylemlerini rahatlıkla dile getirdiler. Ülkemiz demokrasisinin ne kadar şeffaf ve açık olduğunun ortaya olduğunu görüyoruz. Diğer taraftan vatandaşlarımızın bu seçimleri çok önemsediğini gördüm. Türkiye’nin geleceğini ve istikrarını önemseyen vatandaşlarımız kararlarını buna göre verdiler. 12 yıldan beri Türkiye Cumhuriyetimizin ekonomideki başarısının sekmeye uğramaması, toplumsal barış ve mutabakatın sağlanması adına bu karar çok önemliydi. Demokrasiyi yönetimler getirmez, halk belirler, halk oluşturur. Çünkü en önemli karar mekanizması olarak oylarıyla yönlendirme yaparlar. Vatandaşlarımızın istikrarın bozulmaması adına gösterdikleri bu çaba dünya siyasi tarihine geçecek bir sonuçtur.”


Ortaya konulmak istenen maniplasyonlara rağmen seçimlerde kendisinin de mensubu olduğu iktidar partisinin büyük bir başarı elde ettiğinin altını çizen Topbaş, seçim sonrasında ekonomik istikrarın güçlendiğini, kurlardaki farkların giderek azalmaya başladığını, yatırımcıların yeniden Türkiye’yi tercih ettiğini kaydetti. “Bu da vatandaşlarımızın ne kadar doğru bir tercih yaptığının göstergesidir” diyen Topbaş, küresel bir köy haline gelen dünyada yaşanan sıkıntıların her ülkeyi ve şehri etkiler duruma geldiğini hatırlattı.


Topbaş, dünyada artık geçmiş yüzyıllardaki ideolojik kavgaların geride kaldığı bir dönemin yaşandığını ve böyle bir ortamda İstanbul’da 3. kez başkanlık yapmanın kendisine gurur verdiğini belirterek, bunun büyük sorumluluklar yüklendiğine de işaret etti.


Topbaş, “Bu benim için onur verici. Bir güven tazeleme oldu bana destek verdiler. İstanbul’daki gelişim ve değişimi yakinen biliyorsunuz. 10 yıl içerisinde İstanbul’da 27 milyar dolar gibi bir yatırım yapmayı başardık. Bu yıl ki yatırım bütçemiz de 4 milyar doların üzerinde. Yaptığımız ve devam ettiğimiz dev yatırımlara rağmen bütçemizde paramız var. Hatta metrolar dahil devletin yapması gereken bir çok büyük yatırımı belediye olarak kendi kaynaklarımızı kullanarak gerçekleştiriyoruz. Dünyanın gıptayla takip ettiğini bildiğim İstanbul, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapılacak yatırım ve hizmetlerle dünyada çok daha farklı yerlere taşınacak” diye konuştu.


Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Kenan İpek ve diğer konsoloslar da  Başkan Kadir Topbaş'a yeni döneminin hayırlı olması temennisinde bulunarak başarılar dilediler. Kadir Topbaş, toplantı sonrası konsoloslarla birlikte Emirgan Korosu'nu gezerek, yüzyıllar sonra yeniden İstanbul’un simgesi haline gelen laleleri tanıttı. 50 kadar konsolosun katıldığı kahvaltı Emirgan Korusu’nda çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.


Kadir Topbaş, Emirgan Korusu'nu gezen vatandaşlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Topbaş, kendisine "Kadir Abi" diye seslenen bir gurup öğrencinin 'selfie' ısrarını da kırmadı.



İBB


Geri Dön