18 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: İstanbul dünyanın merkezi olacak!

Kadir Topbaş: İstanbul dünyanın merkezi olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: İstanbul'daki gelişmeler dur durak bilmiyor. İstanbul dünyanın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor"dedi. Topbaş, 2019 yılında İstanbul'da 11 milyon kişinin raylı sistem kullanacağını söyledi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bahçeşehir ile Sultanbeyli'de yeni metro projeleri yapacak. Cendere'de 700 bin metrekarelik yeni park ile Haliç Tersanesi'nde Bilim-Teknoloji ve İnnovasyon Merkezi kurulacak. 2019 yılında 11 milyon kişinin raylı sistem kullanacağı İstanbul'da trafiğin her geçen gün rahatlaması planlanıyor. 


BAHÇEŞEHİR VI ISFARTAKULE'NİN GAYRİMENKULLERİ BÜYÜK DEĞER KAZANACAK

 2014 yılı bütçesi İBB Meclisi tarafından kabul edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi bölgede yaşayan vatandaşların yoğun ısrarı üzerine Bahçeşehir ve Sultanbeyli'ye metro yapacak. Bölgedeki konut projelerine de büyük değer kazandıracak çalışmalar, şimdiden dikkat çekiyor. 


BAHÇEŞEHİR VE SULTANBEYLİ'YE METRO GELİYOR

İstanbul için metro hattının önemine vurgu yapan Topbaş, "Bahçeşehir ve Sultanbeyli'deki vatandaşlarımız ısrarla metro talep ediyor, Sancaktepe'den Sultanbeyli'ye 6.5 kilometrelik metro hattını ilave edeceğiz. Ulaştırma Bakanlığımız ile görüşmek suretiyle Bahçeşehir'e raylı sistemin ulaşmasıyla ilgili çalışmayı da tamamlayacağız. Bizim 2019 yılma kadar 400 kilometre raylı sistemi tamamlayıp tamamlayamayacağımız tartışılırken biz böylece 400 kilometrenin de üzerine çıkıyoruz" dedi. 


İstanbul'da en büyük yatırım çevreye ve ulaşıma yapacakalarını belirten Topbaş, su havzalarında yaptıkları kamulaştırmanın 23 milyon metrekareye ulaştığını ve çevreyi koruma amaçlı bu çalışma için yaklaşık 1 milyar dolar harcadıklarım açıkladı. Şirket ciroları da dahil İBB konsolide bütçesinin 25 Milyar 730 milyon TL olarak belirlendiğini dile getirdi. 


HEDEFİMİZ METROKENT 

Topbaş "Metrokent hedefine çok yalanız. Göreve geldiğimizde 400 bin kişi raylı sistem kullanırken bu yıl sonu itibariyle 2 milyona ulaşmış olacağız. Bu sayı 2016 yılında 7 milyon, 2019 yılında ise 11 milyona ulaşacak." dedi. 


METROBUS GÜZERGAHINA METRO YAPILACAK

Metrobüsün kapasitesinin üzerinde çalıştığını belirten Topbaş, "Metrobüsün artık dönüşmesi gerekiyor. Metrobüs hizmet vermeye devam edecek ama aynı güzergahta metro sistemini de hayata geçireceğiz" dedi 


Geri Dön