25 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: İstiklal'de 100 yıl önce yapılmış kanal olmasına rağmen!..

Kadir Topbaş: İstiklal'de 100 yıl önce yapılmış kanal olmasına rağmen!..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'daki son yağışla birlikte Beyoğlu İstiklal Caddesi'ni su basması ve İETT otobüslerinde meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili açıklamalar yaptı. İşte Topbaş'ın o açıklamaları...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile birlikte Bağcılar Barınkent Sitesi'nin kentsel dönüşüm kapsamında yıkım törenine katıldı.


Törende konuşan Topbaş, kentsel dönüşümün hayırlı olmasını diledi ve İstanbul'daki son yağışta İstiklal Caddesi'nin durumunu hatırlatarak konuyla ilgili şu bilgileri verdi:


"İstiklal Caddesi'ne bir yağışla 15 dakikada 25 litre, yani kovaları boşaltıyorsunuz gibi bir yağış var. Altta 100 küsur yıl önce yapılmış bir kanal, tonoz olmasına rağmen, mazgallara, su kanallarına hiç dokunmamamıza rağmen. Çocukluğu, gençliği Beyoğlu'nda geçmiş biri olarak böyle bir olayı görmediğimiz bir yerde, fiziksel hiçbir müdahale etmediğimiz bir yerde, bu su birikintisini nasıl görüyoruz? Yüzey kaplaması dışında fiziksel hiçbir müdahalemiz yok. Mazgallarda ve alttaki tonozu rehabilite etmemize rağmen bunu görüyorsak, Londra'da metroyu su basıyorsa ve dünyanın birçok yerinde bu tufanları şehirlerde görüyorsak, dünya birtakım sinyaller veriyor demektir."


Topbaş, son günlerde toplu taşıma araçlarının karıştığı kazalara işaret ederek "Araştırmalar yapılıyor, savcılığa intikal etti, üzerinde duruluyor. Toplu taşıma araçları, kent iletişim sistemleri başta olmak üzere her alanda bir rehabilite gerekiyor" diye konuştu.


AA


Geri Dön