19 / 04 / 2024

Kadir Topbaş'tan sanatçılar ev istedi

Kadir Topbaş'tan sanatçılar ev istedi

Öğle yemeğinde Kadir Topbaş'la buluşan sanatçıların bir kısmı ev istedi, bir kısmı da tadilattaki AKM'nin durumunu sordu



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde sanatçılarla bir araya geldi. Aralarında Erol Evgin, Orhan Gencebay ve Deniz Seki'nin de bulunduğu 30 sanatçı, Emirgan Korusu'ndaki Beyaz Köşk'te gerçekleşen yemekli toplantıda Kültür Başkenti İstanbul için neler yapılabileceğini tartıştı. Başkan Topbaş, "İstanbul'da yapılan işlerin sanatçıların gözünden değerlendirilmesi için bir araya geldik. Başbakan'ın yaptığı gibi açılım içerikli bir toplantı değil. Sanatçının haklarını ve İstanbul'a sanat adına neler yapılabileceğini konuştuk" dedi. Toplantıda söz alan Orhan Gencebay, "Sanatçıların özel sağlık hakları ve emekliliği yok. Aileleriyle birlikte 500 bin kişi mağdur. Bunu Başbakan'la görüşmemizde de dile getirdim. Konunun yavaş yavaş çözüleceğine inanıyorum" dedi. Hakan Aysev ise "Şırnak'ta, Batman'da konserler verdim ama bir türlü Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) kavuşamadık. AKM'yi bekliyoruz" diye konuştu. Yonca Evcimik ise uluslararası dans festivali düzenlenmesini istedi.

ROCK'ÇILAR DA DERTLİ
Rock müzik şarkıcısı Aydilge "Rock'çılar olarak daha fazla konser alanı istiyoruz. Yerimiz Beyoğlu'nun kuytu mekânları olmamalı. Bizler asi ama aklı başında, entelektüel insanlarız" derken Emre Altuğ "Küçük esnaf gibi davranmaktansa süpermarket gibi birleşip işbirliği içinde olursak daha verimli oluruz" diye konuştu. Öte yandan bazı yardıma muhtaç sanatçıların Başkan Topbaş'tan ev talep ettikleri, Topbaş'ın da yardım sözü verdiği öğrenildi.
İlker Gezici/Sabah

Basında yer alan diğer haberler;

Erdoğan'ın ardından Topbaş da 'Açılım' kervanına katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş da bir sanatçı açılımı yaptı. Sanatçılarla biraraya gelen Topbaş hem onların sorunlarını ve isteklerini dinledi hem de ortak projeler üretmek için fikirlerini paylaştı. Topbaş, aralarında Orhan Gencebay, Erol Evgin, Emre Altuğ, Deniz Seki, Yonca Evcimik, Hakan Arsev, Mustafa Sağyaşar, Hakan Peker, Burcu Güneş, Deniz Arcak gibi sanatçılarla biraraya geldi. Topbaş, bu toplantının hükümetin sanatçı açılımıyla ilgili olmadığını vurgularken, "Biz sadece İstanbul'u konuşmak burada yaşayan insanlarımızın gözüyle görmek için biraraya geldi. Bu toplantılarımız devam edecek" dedi. Toplantıya katılan Orhan Gencebay, belediye başkanı olarak sanatçılara bu duyarlılığı gösterdiği için teşekkür ederken, işbirliği yapılmasını istedi.

`Dans festivali olsun'

Kendisinin de bir mimar olduğunu söyleyen Erol Evgin ise, "İstanbul'un Kültür Başkenti olması bu toplantıyı daha anlamlı kılıyor. Burada sanatçıların fikirlerini dile getirmesi çok önemli" dedi. Yonca Evcimik de İstanbul'daki sergi ve gösteri salonlarının yetersizliğine değinerek bu konuda çalışmalar yapılmasını istedi. Özellikle İstanbul'da bir dans festivali olmadığını vurgulayan Evcimik, "Uluslararası bir dans festivali İstanbul'a çok yakışır" dedi. Deniz Seki ise olaya farklı bir yönden yaklaştı. Seki, Topbaş'a, "Hep biz sizden birşey istiyoruz peki sizin bizden istediğiniz nedir?'sorusuna ise Topbaş gülerek, "Bunu birazdan konuşuruz" diye yanıtladı. Topbaş, "Özellikle açık hava tiyatrolarımızın sayısını artıracağız. İstanbul'a Cemil Topuzlu sahnesi gibi 5-6 tane daha açık hava sahnesi yapmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi. 
Meltem GÜNAY/VATAN


Geri Dön