29 / 03 / 2024

Kağıthane'deki 2B arazileri imara açıldı!

Kağıthane'deki 2B arazileri imara açıldı!

Kağıthane'de bulunan 2B olarak bilinen orman özelliğini yitirmiş araziler yapılaşmaya açıldı. Kağıthane 1. Etap Uygulama İmar Planı Kağıthane Belediye Meclisi'nde kabul edildi.



Kağıthane'de toplam 10.4 hektarlık 2B arazi imara açıldı. 2B olarak bilinen orman özelliğini yitirmiş araziler parsellerine inşaat yapılmasını engelleyen plan notu için İBB kritik bir karar aldı. 

Kağıthane Belediye Meclisi'nde oyçokluğu ile “Kağıthane 1. Etap Uygulama İmar Planı”nda yer alan 2B alanları yapılaşmaya konu edilemez ve bu alanlarda uygulama yapılamaz” şeklindeki madde iptal edildi. İBB Meclisi'nin temmuz ayı oturumunda 2B alanlarına ilişkin maddenin iptali oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Kağıthane deki 2B arazileri imara açıldı!

 

Sözcü Gazetesi'nde Özlem Güvemli'nin haberine göre, plan değişikliğine gerekçe olarak “planlar arasındaki uyumsuzluğun giderilmesi” olduğu belirtildi. İBB Planlama Müdürlüğü, 2B alanlarıyla ilgili teklif hakkında değerlendirme yaptı. 2B alanlarının 3 ayrı bölgede toplam 10.4 hektarlık alanı kapsayan plan toplu konut alanı, orta yoğunluklu konut alanı, kısmen yeşil ve açık alan kısmen de yol fonksiyonlarında kalıyor.

Planlama Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre değişiklik teklifine konu olan 2B alanlarının büyük çoğunluğunu etkileyen ‘İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi Bakırköy-Güngören-Zeytinburnu-Şişli-Kağıthane İmar Planı’ndaki karayolu tüneli ve koruma kuşakları ile ilgili olarak Raylı Sistem Daire Başkanlığı ve Ulaşım Daire Başkanlığı'ndan herhangi bir karar gelmedi.
 


Geri Dön