26 / 04 / 2024

Kağıthane'deki 5 katlı binanın duvarı yıkıldı!

Kağıthane'deki 5 katlı binanın duvarı yıkıldı!

İstanbul'da Kağıthane ilçesinde, sabaha karşı insanların uyuduğu sırada, 5 katlı binanın kömürlük katındaki duvar yıkıldı. Duvarın yıkılmasının ardından bina boşaltıldı.



İstanbul Kağıthane'de sabah saatleri sırasında Sultan Selim Mahallesi'nde 5 katlı binanın kömürlük katındaki duvar yıkıldı. Çökme olayı sonucunda bina, ekipler tarafından boşaltıldı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kağıthane Sultan Selim Mahallesi'nde bulunan binanın zemin katındaki çökme sonucu bölge sakinleri belediye ekiplerine haber verdi. Belediye ekipleri bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda büyük bir sorunun olmadığını belirtildi. Vatandaşlar  saat 12:00'de dairelerine geri döndü. İstanbul Kağıthane'de sabah saatleri sırasında Sultan Selim Mahallesi'nde 5 katlı binanın kömürlük katındaki duvar yıkıldı. Çökme olayı sonucunda bina, ekipler tarafından boşaltıldı.

Kağıthane deki 5 katlı binanın duvarı yıkıldı!

ZEMİN KATIN ÇÖKMESİNİ DEPREM SANDILAR

Zemin katı çöken 5 katlı binanın karşısında oturan VE olayla ilgili bazı açıklamalarda bulunan Ünsal Yıldırım "Sabah 06.00 civarlarıydı, gürültüyle uyandık. Karşı binamızın istinat seti komple 07.00-07.30'a kadar duvarın taşları aşağı düştü. Binayı komple boşalttık. Deprem gürültüsü gibiydi. 1999 Depremi'ni yaşadığım için dedim ki deprem oluyor. Camdan baktım yıkıntıyı gördüm. Sürekli yıkılmaya devam etti. Perde beton var diyorlar ama galiba su var altında suyun etkisiyle yıkılmış. Tuğla çürümüş, suyun da etkisi ile yıkıldı" ifadelerini kullandı.

BİNADA SU KUYUSU BULUNUYOR

Bölge sakinlerinden Burak Ören, "Sabah 06.00 civarlarında bir patırtı koptu. Yukarıdan aşağıya sanki kayalıklar devriliyor gibiydi. Camı açtım baktım yukarıdan aşağı ne var ne yoksa aşağıya düştü. Evi boşalttık biz de. Herhalde su kuyusu varmış binanın altında o da baskı yapmış. Belediye geldi herkesi evden çıkarttı. 14 aile vardı, hepsi dışarı çıktı" şeklinde açıklama yaptı. Belediye ekiplerinin yaptığı incelemeler doğrultsunuda binanın hehangi bir risk taşımadığı vurgulandı.
 

Naci Görür'den tüyler ürperten deprem uyarısı!

Zonguldak'ta heyelan! 38 konut tahliye edildi!


Geri Dön