26 / 04 / 2024

Samsun'da 5 katlı binanın altından geçen sokak görenleri hayrete düşürüyor!

Samsun'da 5 katlı binanın altından geçen sokak görenleri hayrete düşürüyor!

Samsun'un İlkadım ilçesi Kökçüoğlu Mahallesi'nde 5 katlı binanın altından geçen sokak, görenleri hayrete düşürüyor.




Samsun İlkadım ilçesi, Kökçüoğlu Mahallesi'nde çıkmaz sokak olan Hisar Sokağı'nı 12. Ada Türkleri Sokağı'na bağlamak isteyenler ilginç bir yöntem buldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, beş katlı yüksek girişli binanın altından kestirme yol açan mahalleliler, İlkadım Belediyesine müracaat ederek yol üzerine merpen inşa ettirdi. Binanın altından çıkmaz sokağı diğer sokağa bağlayan yol, yoğun ilgi görüyor.

Samsun da 5 katlı binanın altından geçen sokak görenleri hayrete düşürüyor!

Apartman sakinlerinden Necla Batur, 13 sene önce sokaklarının çıkmaz olması sebebiyle çözüm aradıklarını, ve apartmanın altından yol geçirerek bu durumu çözdüklerini belirtti.

Yolun ilginç olduğunu belirten Batur, "Yoldan geçenler dönüp dönüp bakıyor. Bizim de tuhafımıza gidiyor ama kestirme yolu böyle yapabildik. Yolun açılması doğal gaz faturalarımızı da arttırdı. Çünkü daha önce rüzgar almayan sokak artık rüzgarsız gün görmüyor. Hatta binanın altına köpük yaptık ama yine de faturayı düşüremedik. Bu binayı yaparken müteahhit ne düşündü, nasıl yaptı bilmiyoruz ama gelen giden bir daha bakıyor ve nasıl yapıldığını soruyorlar." diye konuştu.

Osman Batur da mahallede bu şekilde iki sokak bulunduğunu söyledi.

Samsun da 5 katlı binanın altından geçen sokak görenleri hayrete düşürüyor!

Çıkmaz sokağın bitiminde ev olduğunu belirten Serdar Turgut, "Ev yıkıldıktan sonra mahalle sakinleri apartmanın altından yolu açarak çıkmaz sokağı diğer sokak ile birleştirdi. Belediyeye de apartman altına merpen yaptı. Binanın altında yol alması biraz komik bir durum." dedi.


Geri Dön